Земельні постанови Кабміну перевірять
Земельні постанови Кабміну перевірять

Урядовий комітет підтримав постанову щодо моніторингу земельних відносин. Про це йдеться у повідомлені прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За даними відомства, Мінагрополітики спільно з Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру розробили постанову «Про Реалізацію пілотного проекту щодо проведення моніторингу земельних відноси та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Метою проекту є забезпечення прозорості функціонування земельних відносин в Україні та створення відкритої інформаційної системи, яка відображає стан їх розвитку.

 

Запуск моніторингу дозволить створити відкриту інформаційну систему, яка відобразить реальний стан земельних відносин. Цей проект стане базою для розробки економічного механізму регулювання земельних відносин на державному та територіальному рівнях», – прокоментував Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий рішення Кабміну.

Реалізація проекту моніторингу землі передбачає розробку необхідної нормативно-правової бази щодо створення та ведення моніторингу земельних відносин.

Проект передбачає запровадження системи обміну інформацією щодо земельних відносин між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, поліпшення якості надання послуг в сфері земельних відносин, поліпшення якості управління земельними ресурсами, підвищення інвестиційної привабливості земельних ресурсів та покращення бізнес-клімату в сфері земельних відносин», – заявили в Мінагрополітики.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...