Держлісагентство готує стратегію реформування галузі
Держлісагентство готує стратегію реформування галузі

В Україні готують стратегією реформування лісової галузі. Про це під час круглого столу «Регуляторні хащі: Ліс – товар чи ресурс?», який відбувся 27 квітня, повідомила т. в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

«Стратегія розвитку галузі буде відображена у Національній лісовій програмі. Цей документ буде чітким покроковим планом із визначенням всіх сфер відповідальності, всіх зацікавлених сторін та учасників ринку», – пояснила вона.

Також т. в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів додала, що нові правила повинні вводитися поступово, враховуючи думку всіх стейкхолдерів.

«Було проаналізовано 44 нормативно-правових акти. Основний акцент – потрібно якнайшвидше вводити повний електронний облік деревини для всіх постійних лісокористувачів та запровадити чіткі і прозорі правила реалізації деревини», – зауважила очільник відомства.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов підтримав позицію Юшкевич, додавши, що регуляторні правила для держлісагенства повинні бути простими й зрозумілими для всіх.

«Мінекономрозвитку підтримує суспільний діалог та обговорення, особливо важливим є зворотній зв'язок від громадськості та бізнесу. Але результатом такого діалогу повинні бути конкретні управлінські рішення», – наголосив він.

Керівник торгово-економічного департаменту Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, який також брав участь в обговоренні, додав, що ліс має поєднати два фактори: природній ресурс і економічну складову. Також він підкреслив, що наразі головним питанням у відносинах України та Європейського союзу є мараторій, і що вирішити його можна лише у ході спільного діалогу.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 грудня 2017
Держлісагентство не використало 25 млн грн усупереч гучним заявам про недофінансування
В 2017 році до Бюджету України буде повернуто 25 млн грн, які Державне агентство лісових ресурсів України не спромоглося освоїти всупереч усім гучним...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...