Збиток Одеського припортового заводу за 2017 р скоротився у 3,7 раза
Збиток Одеського припортового заводу за 2017 р скоротився у 3,7 раза

Одеський припортовий завод (ОПЗ) в січні-березні 2017 року скоротило чистий збиток в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року в 3,7 раза – до 111,6 млн грн з 418,6 млн грн. Про це повідомляє УНІАН.

Такі дані містяться в квартальному звіті підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

«Чистий дохід заводу від реалізації продукції в першому кварталі 2017 року скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року в 6,7 раза – до 256 млн грн з 1,719 млрд грн. Валовий збиток підприємства за звітний період становив 35 млн грн, тоді як аналогічний період минулого року ОПЗ закінчив з валовим прибутком 99,9 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2016 року провалилася третя за рахунком спроба приватизувати 99,6% акцій ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн. У зв'язку з цим його подальша діяльність опинилася під загрозою зупинки через великі борги. 30 грудня ОПЗ оголосив про припинення своєї роботи через високу ціну на газ і заборгованість перед «Нафтогазом».

24 лютого 2017 року ФДМУ завершив прийом пропозицій від потенційних партнерів про запуск ОПЗ. У фонді розглядалися варіанти передачі заводу в оренду, управління, запуску роботи за давальницькою схемою і купівлі підприємством газу. 2 березня тодішній глава ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що Фонд держмайна вибрав дві компанії групи «Енергетичні ресурси України» - «ЕРУ Трейдинг» і ERU Management Services LLC для постачань газу на ОПЗ за давальницькою схемою, тобто компанії будуть постачати природний газ, а завод буде розраховуватися з ними частиною виробленої продукції (мінеральними добривами).

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...