Україна та Саудівська Аравія домовились про співпрацю
Україна та Саудівська Аравія домовились про співпрацю

Україна та Саудівська Аравія поглиблять торгово-економічне партнерство. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України з  посиланням на результати зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з  керівництвом Міністерства довкілля, водопостачання та сільського господарства Саудівської Аравії.  Наразі готуться підписання Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво в галузі сільського господарства, тваринництва та рибальства.  

Ми вважаємо Саудівську Аравію важливим і перспективним партнером для нарощування експорту, потенціал якого має реалізуватися повною мірою. Впевнений, міжурядова комісія буде сприяти розширенню товарообігу в галузі сільського господарства, зокрема за рахунок експорту зернових, олійних культур, м’яса худоби та птиці», — зазначив Кутовий.


За словами міністра, уряд України готовий максимально сприяти намірам саудівських сільськогосподарських компаній інвестувати в українську економіку.

Сьогодні ми вживаємо всіх необхідних заходів для того, щоб полегшити підприємницьку діяльність як українських, так і іноземних інвесторів. Відкриття спільних підприємств в Україні дозволить залучити інвестиції та поліпшити наші торговельні відносини», — зауважив Тарас Кутовий.
 

Нагадаємо, як раніше писав AgroPolit.com, в рамках п’ятого засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в Саудівській Аравії домовляється за експорт продукції птахівників та яловичини. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...