ДПЗКУ планує закупити 500 вагонів-зерновозів до кінця року
ДПЗКУ планує закупити 500 вагонів-зерновозів до кінця року

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» (ДПЗКУ) планує закупити в українських виробників перші 500 вагонів-зерновозів до кінця 2017 р. Про це заявив заступник голови правління ДПЗКУ Андрій Задирака на круглому столі «Проблеми зерновий логістики».

Раніше планувалося закупити 3 тис. Вагонів. Переговори з приводу покупки почали 2 роки тому. За цей час ціна питання поступово зросла, пояснив Андрій Задирака.

Робити вагони візьмуться державні компанії.

 

Ми розглядали великих постачальників. Серед них «Крюківський машинобудівний завод», завод «Карпати», «Дніпровагонмаш». Ті, хто на ринку і ті, хто зможе забезпечити нам в короткий термін будівництво цих вагонів і їх якість», - сказав Андрій Задирака.

За його словами, ДПЗКУ планує отримати вагони вже до кінця 2017. Вони повинні закрити дефіцит, який існує у компанії на сьогоднішній момент.

Нагадаємо, в 2012 році Експортно-імпортний банк Китаю дав згоду про надання кредиту ДПЗКУ на суму $ 1,5 млрд. Гроші планували використовувати на закупівлю зерна за торговельними угодами з КНР. З огляду на дефіцит вагонів-зерновозів частина цих коштів, а це близько 20 млн грн, виділять на закупівлю вагонів.

Про точну кількість вагонів, яке Україна зможе закупити, можна буде говорити після того, як проект пройде процедуру внутрішньодержавного погодження, каже Андрій Задирака.

elevatorist.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 квітня 2017
Півроку Олександра Григоровича: підсумки та плани нинішнього керівника ДПЗКУ
5 квітня – півроку як Олександр Григорович став в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України. Latifundist.com...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...