Українська яловичина користуватиметься великим попитом в Ізраїлі
Українська яловичина користуватиметься великим попитом в Ізраїлі

Ізраїль готовий купувати українську яловичину в значних об’ємах. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Сьогодні в Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась зустріч заступника міністра з питань європейської інтеграції Ольги Трофімцевої з Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Белоцерковскі та торговельним аташе держави Ізраїль в Україні посольства Елізабет Соловйов. 

«Експорт української яловичини матиме великий попит з боку Ізраїлю. Йдеться про постачання як мінімум 2,5 тис. тон м’яса на місяць. При цьому ізраїльські компанії готові допомагати, як з отриманням сертифікату кошерності, так і з іншими ветеринарними питаннями. Більше того, ізраїльська сторона зацікавлена в довгостроковій співпраці, тому ця тема може бути цікавою для тих виробників і переробників, хто тільки збирається інвестувати у виробництво яловичини в Україні», - відмітила Трофімцева.

Сторони обговорили організацію найближчим часом візиту ізраїльських інспекторів, з метою поновлення експорту яйця столового з України до Ізраїлю.

Український бізнес, як і ізраїльські імпортери, зацікавлений у вирішенні даного питання, тому я впевнена, що ми зможемо це зробити досить швидко», - підкреслила вона.

Заступник міністра та Посол також висловили впевненість у тому, що під час офіційного візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Ізраїля в травні поточного року, тема співпраці в аграрній сфері буде однією з основних.

Наша співпраця сьогодні включає багато цікавих напрямків і є дуже продуктивною. Ми будемо раді новим спільним проектам в сфері аквакультури, у фітосанітарії, генетики та інших», - зауважила Трофімцева.

Сторони також виразили задоволення прогресом у перемовинах щодо Угоди про Зону Вільної Торгівлі між Україною та Ізраїлем та наголосили на спільній зацікавленості у швидкому завершенні цього процесу, та знаходженні взаємовигідного компромісу щодо аграрних позицій: «Основна мета ЗВТ між нашими країнами – це надання імпульсу двостороннім бізнес-відносинам. Я рада, що наше бачення щодо процесу і очікуваного результату співпадає з позицією ізраїльських колег. Це дає надію на ефективну та результативну роботу», - резюмувала заступник міністра після зустрічі.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...