ЄБРР підтримає АПК України на 150-200 млн євро
ЄБРР підтримає АПК України на 150-200 млн євро

У 2017 році Європейський банк реконструкції та розвитку інвестуватиме в сільське господарство України приблизно 150-200 млн євро. Про це повідомив голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер в інтерв’ю на Latifundist.com.

«За минулі два роки наші інвестиції в українську економіку перевищили 1 млрд євро. У 2017 році ми сподіваємося вийти приблизно на 150-200 млн євро як мінімум. Очікуємо відновлення економічної активності та, як результат, підвищення потреби компаній в робочому капіталі та інвестиціях», — відзначив Шевкі Аджунер.

За його словами, ЄБРР планує і надалі підтримувати диверсифікацію агробізнесу в Україні, та його вихід на якісно новий рівень розвитку. Окрім кредитування, іншими аспектами підтримки ЄБРР є участь у діалозі з питань політики і регулювання агросектору, надання технічної допомоги та платформи для обміну думками з приводу функціонування м'ясної промисловості та молочного сектора. Також, ЄБРР підтримує формування та зміцнення с/г кооперативів та інститутів самоврядування в різних галузях агросектору.

Останні 8-9 місяців ми займаємося посиленням фінансової підтримки малих і середніх підприємств. Крім того, при наданні фінансування ми намагаємося сприяти підвищенню ефективності управління, а також впровадженню нових технологій в агробізнесі», — зауважив Шевкі Аджунер.

Крім того Голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер підтримує курс реформ в АПК, позитивно оцінивши діяльність міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового.

У міністра висока мотивація, він працює над підвищенням конкурентоспроможності АПК. Безумовно, він рухається в правильному напрямку, за нашого сприяння і допомоги з боку ЄС. Ми завжди готові підтримати пана Кутового, тому що АПК — ключовий сектор для України», — відмітив Шевкі Аджунер.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...