Аграрними відходами зігріють українців
Аграрними відходами зігріють українців

Верховна Рада дозволила виробляти та продавати енергію з сільськогосподарських відходів. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

За законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел проголосувало 238 народних депутатів у другому читані. 

На думку авторів законопроекту, це зменшить імпорт природного газу і створить понад 50 тис. нових робочих місць.

 

 

Щоб зекономити Україні $1 млрд щороку, щоб створити нові робочі місця, отримати енергетичну безпеку нам потрібно зекономити та зменшити імпорт газу на 4 млрд кубічних метрів. Цей законопроект дозволяє зробити системний, інституційний інструмент для того, щоб імпортний газ за який ми платимо валюту, ми могли замінити українським енергетичним ресурсом.  Більше 100 млн т с/г відходів має можливість використовувати Україна. Для заміни імпортованого природнього газу», — заявив співавтор законопроекту народний депутат від БПП Олександр Домбровський.

За представленою нардепом структурою відходів с/г культур йдеться, що з 93,5 млн т відходів аграрної продукції можливо зекономити 9,3 млрд м/куб газу.

Цим законом ми встановлюємо тариф, з українських енергетичних ресурсів, який складається 90% від тарифу імпортного газу. Ми даємо можливість органам місцевого самоврядування встановлювати тарифи і інструмент», – додав Олександр Домбровський.  

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...