Зубко: Нових громад немає
Зубко: Нових громад немає

Кількість об’єднаних територіальних громад, в порівнянні з минулим роком, не змінилась і становить – 366 ОТГ. А їх розташування по країні є нерівномірним – 30% ОТГ знаходяться в трьох областях. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко виступаючи на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє Укрінформ.

“366 об’єднаних територіальних громад, які мають прямі міжбюджетні відносини. Це дійсно успіх, але хотів би, щоб цей успіх був в усіх областях, тому що якщо подивитися по кількості, то саме 30 %, левова частка - це тільки три області: Дніпропетровська, Тернопільська, Житомирська”, – сказав він.

Віце-прем’єр України закликав громади до більш швидшого об’єднання.

Наша мета – це успішні, заможні й спроможні громади. Давайте переходити від лозунгів “Візьми і зроби!” до лозунгів “Зроблено і впроваджено!”, – додав Генадій Зубко.

Нагадаємо, як раніше писав AgroPolit.com у спецпроекті «Децентралізації на паузі, або Чому уряд та парламент імітують реформу?» на кінець 2016 року кількість об'єднаних територіальних громад становила 366. Найбільша кількість ОТГ в Тернопільській області – 36, найменша у Київський – 2 ОТГ. Разом з цим, у своєму блозі на AgroPolit.com експерт з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Юрій Ганущак писав, що завершення реформи децентралізації влада перенесла на 2017 рік.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...