ДПЗКУ відшкодовано понад 600 млн грн ПДВ
ДПЗКУ відшкодовано понад 600 млн грн ПДВ

Станом на березень 2017 р «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) отримала 607 млн грн відшкодування ПДВ. Про це розповів заступник голови правління ДПЗКУ Олександр Сень, повідомила прес-служба компанії.

«Протягом минулого року відносини ДПЗКУ з Державною фіскальною службою в частині повернення ПДВ були досить складними. Але в результаті зміни керівництва в жовтні минулого року, питання відшкодування ПДВ нарешті зрушило з мертвої точки. В цілому на сьогоднішній день, завдяки проведеній спільній роботі з ДФС України, держкорпорації вже відшкодовано з бюджету 607 млн грн», — розповів він.

За його словами, з урахуванням отриманих виплат, в даний час заборгованість бюджету з відшкодування ПДВ за 2016 р складає 664,5 млн грн.

При цьому, за результатами перевірок Державною фіскальною службою, неузгодженим залишається ПДВ в розмірі 104,6 млн грн, який сформувався із закупівель в період лютого-червня 2016 р», — зазначив заступник голови правління ДПЗКУ.

Нагадаємо, що за результатами переговорів делегації ДПЗКУ «Ексімбанк КНР» погодився на використання кредитних коштів для реалізації трьох пілотних проектів і висловив готовність розглянути питання про зниження процентної ставки по кредиту.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 березня 2017
Перемоги та виклики ДПЗКУ – яким був для держкорпорації 2016 рік
За 2016 рік Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) зазнала серйозних змін. Оновилося керівництво компанії: замість Бориса Приходька...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...