Реформування Держпродспоживслужби здійснено на 85%
Реформування Держпродспоживслужби здійснено на 85%

В Держпродспоживслужбі активно проходить реформування. Про це повідомив у коментарі УНН народний депутат, заступник голови комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Загалом, результативність цього процесу поки заслуговує на оцінку у чотири бали за п’ятибальною шкалою. Ще півроку тому ситуації із реформою була набагато гіршою.

«Останні півроку процес реформування Держпродспоживслужби йде активно. Служба починає активно укомплектовуватися, йдуть конкурси, фахові спеціалісти вже очолюють представництва на регіональному рівні. Перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук є дуже професійною людиною, яка також потрапила до служби за конкурсом. Тому, останні півроку в плані кадрового потенціалу служба значно укомплектувалася. За п'ятибальною шкалою я поставив би "четвірку" на сьогодні, зважаючи на те, що ще півроку тому ситуація із реформуванням органу була кардинально протилежною», — сказав він.

Бакуменко зазначив, що на сьогодні надважливо, аби політику з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Україні здійснювали виключно професійні кадри.

В цілому на 80-85% здійснено процес реформування Держпродспоживслужби на сьогодні. Ще не до кінця укомплектований центральний апарат, реформування триває і дуже важливо, щоб виключно професійні кадри здійснювали політику у напрямку поставлених перед органом завдань. Ну і не всі регіональні обласні управління сформовані, деінде процес реформи ще триває», — додав він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...