НАБУ не може знайти хто «злив» інформацію про Насірова
НАБУ не може знайти хто «злив» інформацію про Насірова

Перевірка не встановила витоку інформації з Національного антикорупційного бюро про затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова у клініці "Феофанія" у Києві. Про це повідомляє в інтерв'ю журналу "Фокус" директор НАБУ Артем Ситник.

Він зазначив, що не знає, звідки народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко отримав інформацію про проведення операції з затримання Насірова 2 березня.

"Особисто я можу сказати, що з боку НАБУ не було ніякого витоку – ми це перевірили. За інші органи я не несу відповідальності, можливо, він був десь там", – сказав Ситник.

Директор НАБУ припустив, що Лещенко дізнався про обшук у ДФС і допустив можливість затримання голови відомства.

Також Стиник наголосив, що в процедурі отримання дозволу на затримання Насірова було задіяно багато людей і відомств.

Як відомо, 2 березня близько 23:50 спецназ НАБУ приїхав до Насірова у клініку "Феофанія" у Києві. Там голові ДФС вручили підозру, хоча захист заявляє, що тоді Насіров був непритомний.

За кілька годин до цього про затримання голови ДФСУ повідомив у Facebook депутат Лещенко.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Нагадаємо, 3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова від посади голови Державної фіскальної служби на час розслідування. Вночі 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн грн.

Українські новини

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...