Аграрії залежні від імпорту міндобрив
Аграрії залежні від імпорту міндобрив

Українські аграрії дуже залежні від імпорту мінеральних добрив. І така ситуація збережеться до тих пір, поки не буде відновлений український хімпром. Про це повідомляє в коментарі Latifundist.com народний депутат України, президент УАК Леонід Козаченко.

У 2016 році з 3,5 млн тонн мінеральних добрив, які використовували українські аграрії, імпорт склав 2,2 млн тонн. Тобто імпорт зайняв близько 60% загального обсягу.

«В минулому році 3,5 млн т добрив вистачило, щоб більш-менш оптимально застосувати технології вирощування сільгоспкультур і отримати хороший урожай. У цьому році, на жаль, є ризик, що ситуація зміниться на гірше. Головною проблемою може стати те, що буде сформований дефіцит мінеральних добрив. Зараз уряд вживає заходів. І, звичайно, хочеться, щоб вони принесли позитивний результат», - прокоментував він.

Природно, свій відбиток на ситуацію на ринку мінеральних добрив може накласти непроста ситуація в компанії Дмитра Фірташа Ostchem. Леонід Козаченко зазначає, що даний холдинг займає левову частку ринку, хоча ця компанія і не єдиний в Україні виробник міндобрив.

УАК

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...