Україна увійшла в трійку найбільших експортерів агропродукції в ЄС
Україна увійшла в трійку найбільших експортерів агропродукції в ЄС

Україна увійшла в ТОП-3 країн — найбільших експортерів аграрної продукції на ринок Європейського союзу. Про це повідомляє торговий представник України Наталія Микольська, аналізуючи результати роботи режиму зони вільної торгівлі з ЄС, що набув чинності з 1 січня 2016 року.

«Ми бачимо позитивну тенденцію в торгівлі з ЄС. Це підтверджується нашою статистикою. При загальному падінні українського експорту темпи експорту в ЄС зростають. І цей рівень зростання склав уже 3%. Україна увійшла в ТОП-3 країн, які фактично годують ЄС, тобто постачають агропродукцію», — сказала вона.

Вона також зазначила, що серйозних обертів набирає і експорт продукції легкої промисловості.

За словами Микольської, близько 80% експортних товарів цього сегменту виробництва продаються на ринках ЄС.

Також на ринок ЄС починають виходити товари, які раніше експортувалися тільки в Росію і країни СНД. Йдеться, наприклад, про товари залізничного виробництва», — сказала Микольська.

Нагадаємо, за даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, обсяг торгівлі між Україною та Європейським Союзом складає 41% в загальному міжнародному товарообігу України. У грошовому вираженні обсяг українського експорту в ЄС перевищує $12 млрд при загальному показнику експорту в $44,9 млрд.

УНІАН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...