Знешкоджено канал незаконного експорту сільгосппродукції
Знешкоджено канал незаконного експорту сільгосппродукції

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно з Департаментом організації протидії митним правопорушенням ДФС України, працівниками Миколаївської митниці та Генпрокуратури знешкодили канал незаконного вивезення через митний кордон України макухи соняшникової. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

«В рамках проведення операції «Рубіж – 2017» та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 та ч.2 ст.205 КК України встановлено, що керівник брокерської компанії на замовлення невстановлених осіб, з метою неповернення валютної виручки та несплати податку на прибуток, подав до митного поста «Дніпро-Бузький» Миколаївської митниці ДФС для митного оформлення експортну митну декларацію щодо відправки за межі митної території України 1005 тонн макухи соняшникової загальною орієнтовною вартістю 5,5 млн. грн. в адресу нерезидента з Іспанії», - йдеться в повідомленні.

Декларацію подано від імені компанії, основний вид діяльності якої - діяльність посередників в торгівлі сільськогосподарською сировиною. Під час допиту директор та засновник вказаної компанії підтвердив свою непричетність до реєстрації підприємства та його зовнішньоекономічної діяльності.

Встановлено також, що вказану продукцію закупили на території України за готівку без відображення в бухгалтерському та податковому обліку.

Продукцію вилучено. Тривають слідчі дії.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...