Україна збільшила експорт цукру у 33 рази
Україна збільшила експорт цукру у 33 рази

Україна у 2016/2017 маркетинговому році у порівнянні з попереднім періодом збільшила експорт цукру у 33 рази – до 344 тисяч тонн. Про це сказав міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Такий результат досягнуто завдяки системній та злагодженій роботі всієї виробничої ланки – від виробників цукрових буряків до переробників.

«Визначний момент попереднього року – збільшення у цукровій галузі всіх показників. Це великі показники, які фактично створюють передумови для подальшого зростання галузі», - наголосив він.

Українські аграрії виростили не тільки гарний врожай цукрових буряків, але й якісний. Покращення якості сировини дало змогу у поточному сезоні отримати 6,9 тонн цукру з одного гектару, що втричі більше, ніж в 2010 році. Завдяки зростанню врожайності у 2016 році валовий збір цукрових буряків із площі 290 тис. га склав 13,2 млн тонн, тоді як у 2000 році таку ж кількість цукросировини було зібрано із площі у 747 тис. га.

2016 рік можна визначити як рік чіткої динаміки. На 25% до попереднього року збільшилися площі під цукровим буряком, на 30% - виробництво цукросировини, на 40% - виробництво цукру. Така динаміка вражає, якщо говорити про світову практику», - зазначив очільник аграрного міністерства.

Кутовий впевнений, що цукрова галузь має фахівців, здібності і сили щоб рухатися вперед.

У галузі дуже амбітні плани – цьогоріч експортувати мільйон тонн цукру. Дуже добре коли бажання та амбіції досягаються», - сказав міністр.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...