Мінагрополітики та корейська компанія Posco Daewoo обговорили співпрацю у модернізації української техніки
Мінагрополітики та корейська компанія Posco Daewoo обговорили співпрацю у модернізації української техніки

Міністерство аграрної політики та продовольства України та корейська корпорація Posco Daewoo домовилися розробити спільну програму із забезпечення новітньою сільськогосподарською технікою малих та середніх сільгоспвиробників в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Для наших іноземних партнерів інвестування в українське сільгоспмашинобудування є дуже перспективним напрямом. З кожним роком аграрний сектор в Україні стає все потужнішим і попит на якісну техніку лише зростає», - зауважив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

За його словами, спільне виробництво техніки в Україні буде вигідним для обох сторін. Так, на сьогодні національне машинобудування отримало комплексну підтримку з боку держави. Крім того, нова техніка може використовуватися не лише в Україні, а й постачатися до інших країн. Для українців відкриття виробничих потужностей – це нові робочі місця, обмін досвідом та новий рівень виробництва техніки.

У ході зустрічі сторони погодились створити спільну Робочу групу з метою розробки плану дій, необхідних для започаткування програми співпраці. Основними завданнями Робочої групи стануть визначення загальних принципів та умов, необхідних для ефективної реалізації програми, підготовка переліку с/г техніки та пошук відповідного українського партнера.

Ми сподіваємось, що наша співпраця з корейським партнером стане поштовхом до стабілізації та послідовного розвитку технічного забезпечення аграрного виробництвата українського машинобудування. Зі свого боку Мінагрополітики докладе усіх зусиль для реалізації обговорених питань», - додав наприкінці зустрічі перший заступник міністра.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...