Максима Мартинюка звинувачують у корупційних схемах
Максима Мартинюка звинувачують у корупційних схемах

Голову Держгеокадастру Максима Мартинюка звинувачують у відновленні корупційних схем. Про це на своїй сторінці Facebook написав народний депутат Віталій Купрій.

За його словами, пан Мартинюк був призначений керівником Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру одразу після Революції Гідності. Народний депутат  від  УКРОП заявив з трибуни  парламенту, що незважаючи на відсутність результатів на попередній роботі, минулого року чиновник отримав кар’єрне зростання та обійняв посаду першого заступника міністра аграрної політики і продовольства. Після цього він відновив старі корупційні схеми в відомстві, змушуючи керівників регіональних відділень Держгеокадастру надавати землю за непрозорими умовами та навіть забирати її у воїнів АТО.

Я вже неодноразово заявляв, що маю чіткі докази протизаконного надання десятків гектарів земель керівником Волинського управління Держгеокадастру Василем Василенком. Звичайно ж за згодою Мартинюка. Однак заступник  жодним чином не відреагував навіть на рішення судів, які визнавали дії його волинського підлеглого злочинними», - каже він.

Купрій наголосив, що Максим Мартинюк має необмежену індульгенцію на звільнення своїх підлеглих у разі їхньої відмови виконувати злочинні вказівки згори.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...