На Тернопільщині тривають заходи з ліквідації збудника АЧС
На Тернопільщині тривають заходи з ліквідації збудника АЧС

В Тернопільській обласній проводяться заходи щодо ліквідації збудника африканської чуми свиней. Про це повідомляє «Агро Перспектива».

"В даний час проводяться заходи щодо ліквідації захворювання, зокрема - встановлені три ветеринарних і поліцейських блокпости, де проводиться цілодобове чергування і перевірка автотранспорту на предмет можливого вивезення свиней, продукції або свинарства. У п'яти місцях міста вулиці перекриті фундаментними блоками і бетонними перемичками, визначено місце спалення трупів тварин, вилучених у вогнищі інфекції, де вже проведено спалення 12-ти трупів з господарства, де зареєстровано спалах АЧС, визначені 3-кілометрову зону захисту (практично вся територія міста Збараж) і 20-кілометрову зону спостереження, яка виходить за межі Збаражчини - на території Підволочиського, Лановецького, Тернопільського і Зборівського районів і міста Тернополя (всього - 93 населених пункти). на території зони захисту спеціально створені групи фахівців проводять облік поголів'я свиней в індивідуальних господарствах населення, з метою їх подальшого вилучення, умертвіння і спалення " , - зазначив начальник відділу забезпечення протиепізоотичної роботи головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Марков.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак підкреслив, що слід і надалі виконувати всі заплановані заходи. Особливо - забезпечити належне функціонування карантинних ветеринарних і поліцейських постів.

Згідно з рішенням комісії, територію Тернопільської області визнано загрозливою про можливість занесення збудника африканської чуми свиней з неблагополучного пункту в м. Збараж і можливості нових спалахів захворювання.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...