Помилки ДФС у новій системі оподаткування буде виправлено
Помилки ДФС у новій системі оподаткування буде виправлено

Згідно Закону №1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» рахунки в СЕА ПДВ закриваються з дня, наступного за граничним строком сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року: для платників, які обрали квартальний податковий період — за четвертий квартал 2016 року. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

31 січня 2017 року — для сільгосптоваровиробників, які застосовують місячний податковий період та 20 лютого 2017 року — для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують квартальний податковий період.

Тобто жодних новорічних несподіванок, які зараз підсовують платникам податків у вигляді підзаконних актів, не повинно бути. Ми навмисно в Комітеті виписували норми щодо переходу с/г-виробників зі спецрежиму на державну підтримку, таким чином, щоб не спаплюжити їх дотримання з боку ДФС. Із ДФС, Мінфіном, членами профільного аграрного комітету та представниками галузі разом і виписували. Але вийшло те, що вийшло. Фіскали нас або не почули, або зробили вигляд, що зрозуміли», - розповідає вона.

Южаніна запевнила, що буде вжито всіх заходів для її виправлення і повернення дій відомства у законне русло.

І хочу запевнити всіх платників податків: зважаючи на помилки, які вже зроблено на законотворчому шляху, ми в Комітеті особливо пильно стежимо за імплементацією змін до Податкового кодексу», - наголосила голова комітету ВР з питань податкової та митної.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...