Дмитро Козацький: Аграрна партія будується як комерційна структура
Дмитро Козацький: Аграрна партія будується як комерційна структура

Аграрна партія України (АПУ) іде хибним шляхом  у своєму розвитку,  через що може зіткнутися з роблемою «приватизації». Про це в коментарі AgroPolit.com після Х з’їзду АПУ розповів керівник Донецької обласної парторганізації Дмитро Козацький. Нагадаємо, що на цьому зібранні лідер АПУ Віталій Скоцик змінив склад президії партії, виключивши з нього аграріїв, які  були  не згодні з політикою партією, яку проводив він та Роман Безсмертний. Детальніше про це читайте у матеріалі «Закат» АПУ, або Чи перестає Аграрна партія бути аграрною?

На його думку, на з’їзді відбулося наступне: «Сьогодні він (Скоцик. – Авт.) сформував президію із тих голів обласних організацій, з кимось із них зручно було працювати…». Щодо  виключення з  президії Сергія Гайдая, Сергія Іващука, Андрія Гордійчука та інших Козацький вважає, що «треба було просто додати цих людей до президії», бо  «вони достойні у ній бути».

Потрібно, щоб голова партії домовлявся, особливо із тими, хто має іншу думку. Повинен бути контакт. Суть у тому, що ці «наривчики» накопичуються і потім рано чи пізно вони «рвонуть», -  пояснює  він.  На думку Козацького, наразі така комунікація  не достатня.  

"З юридичної точки зору зміна була проведена правильно. Помилка (що так сталося. – Авт.) закладена ще на тому з’їзді, який проходив у Торговельно промисловій палаті  у 2015 році, коли були внесені ці зміни, які дали змогу голові таким чином проводити зміни (складу президії партії – Авт.)», – пояснив він.

Козацький підтвердив, що  ці зміни ініціював лідер партії Віталій Скоцик  і вони проводилися на минулорічному  з’їзді зі скандалом, бо їх проштовхували через зал, навіть, без обговорення.

Він одноособово поставив це питання на голосування, проте на обговорення воно не ставилося... У подальшому це призведе до приватизації партії, але, можливо, по-іншому ми не зайдемо у Верховну Раду. Тільки таким жорстким способом», – пояснив Козацький.

 AgroPolit.com попросив роз’яснити, хто  може приватизувати партію. «Розумієте, сьогодні центрова фігура – голова партії. Не обов’язково потім це буде Скоцик. Сьогодні партія будується як комерційна структура з жорсткою вертикаллю. На мій же огляд, партія повинна формуватися трохи по-іншому…», – відповів він.

Керівник Донецької обласної парторганізації АПУ наголошує, що рішення в партії мають прийматися колегіально.  «Ми розповідаємо, що Україна – це соборна держава. Знаєте, що це таке? Це одноголосно прийняте рішення. Не більшості чи меншості, а одноголосне.  Для цього потрібно сісти і домовитися до того, як воно приймається і виноситься на публічність. Треба це робити і просто іти назустріч один одному», – вважає  він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 серпня 2018
20 парторганізацій Аграрної партії України висловили недовіру Віталію Скоцику
20 керівників партійних організацій Аграрної партії України (АПУ) висловили недовіру голові партії Віталію Скоцику. Про це в ексклюзивному коментарі...
28 серпня 2018
Голова Аграрної партії Віталій Скоцик позбувається своїх «спонсорів»?
Чергове засідання стратегічної ради Аграрної партії України вчора зірвалося через кадрові питання. Про це AgroPolit.com повідомило джерело в...
5 липня 2018
Аграрну партію намагаються «розірвати»
Аграрна партія втрачає… біг-борди на Одещині.  Таку заяву у себе на сторінці в ФБ розмістив голова політсили Віталій Скоцик. Нагадаємо,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...