Сільгоспвиробництво в Україні в січні-листопаді зросло на 3%
Сільгоспвиробництво в Україні в січні-листопаді зросло на 3%

Зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні у січні-листопаді 2016 року становило 2,9% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Про це повідомиляє Державна служба статистики України.

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період, порівняно з січнем-листопадом 2015 року, наростили виробництво на 4%, а населення – на 1,6%. Виробництво рослинницької продукції за 11 місяців цього року зросло на 5,3% порівняно з січнем-листопадом 2015 року. Зростання виробництва у сільгосппідприємствах та в домогосподарствах склав 6,1% і 4,2%, відповідно.

Водночас виробництво тваринницької продукції в січні-листопаді 2016 року скоротилося на 2,9%. На підприємствах скорочення становило 2,4%, а в господарствах населення – 3,2%. У повідомленні відзначається, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, у 2015 році виробництво сільськогосподарської продукції в Україні скоротилося на 4,8% порівняно з 2014 роком. Сільськогосподарські підприємства в минулому році виробили на 5,2% менше, ніж роком раніше, а населення скоротило виробництво на 4,3%.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...