«Укрспирт» зменшує «тінь»: за 4 місяці збільшив виробництво спирту у 1,8 разів
«Укрспирт» зменшує «тінь»: за 4 місяці збільшив виробництво спирту у 1,8 разів

Нове керівництво ДП «Укрспирт» презентувало результати роботи за 100 днів і представило стратегію розвитку.

Нагадаємо, що т.в.о. директора - заступник директора ДП «Укрспирт» Олег Дрожжін був призначений розпорядженням Кабінету міністрів України N533-р 22 липня 2016 рок.  Голова ДП змінився після приходу на посаду міністра аграрної політики і продовльства Тараса Кутового,  який взяв курс на приватизацію підприємства (передбачено  приватизаційним планом уряду на 2017 рік), що погрузло  в корупції. Нагадаємо, що збитки "Укрспирту" оцінюються у 6,1 млрд грн на рік. Нещодавно Кабмін підтримав поданий аграрним міністром законопроект про приватизацію  "Укрспирту"  і наразі він знаходиться на розгляді парламенту.  Очікується, що  за законопроект проголосують наступного  тижня.  

За словами, вже за 30 днів роботи було видно результат: «Ми змінили свої підходи до співпраці з клієнтами, я наголосив, що команда починає працювати через систему управління ризиками, а також будемо виробляти все, що можна продавати, таким чином збільшувати інші сегменти ринку спиртової продукції».

Як пояснив Дрожжін, у серпні 2016 року об’єми виробництва склали 437,1 тис. дал спирту, працювало 12 підприємств МПД (цехи), у вересні об’єм збільшився у 1,7 разів і становив 705,5 тис. дал спирту, працювало 15 МПД, у жовтні було вироблено 813,8 тис. дал, кількість працюючих МПД збільшилося до 18 штук. За результатами листопада вироблено 944,4 тис. дал спирту із 19 працюючими МПД.

Радник директора ДП «Укрспирт» Олег Недомовний додав, що кількість збільшення об’ємів продажів прямо пропорційна тому, що вийшло з тіньового ринку: «Чим більше ми будемо реалізовувати продукції, тим більше її буде йти з тіньового ринку».

Такого результату довелося досягти завдяки маркетинговим крокам та дисципліні у центральному апараті. «Центральний апарат був занадто великий, розподіл обов’язків – не визначений. Були просто зайві люди, яким не можна було знайти функціонал», - зазначив він.

«Планом на грудень передбачено подальше нарощення обсягів продукції, плануємо задіяти вже 20 підприємств, продукції буде трохи більше 1 млн дал спирту», - повідомив т.в.о. директора - заступник директора ДП «Укрспирт» Олег Дрожжін.

Середньомісячний показник реалізації за січень-липень 2016 року складав 432,9 тис. дал спирту. За серпень-листопад 2016 року показник складав 779,2 тис. дал, тобто в 1,8 раз більше.

Так, за словами, т.в.о. голови ДП «Укрспирт», експортні плани вже перевершили результати 2015 року: «За 11 місяців було відправлено на експорт 280 тис. дал спиртовмісної продукції, у тому числі за серпень-листопад 94,4 тис. дал. за 2015 рік на експорт було відправлено 241,15 тис. дал».

Дрожжін повідомив, що чистого доходу за серпень-жовтень 479,6 млн грн., за прогнозом, до кінця року у бюджет буде сплачено 340,2 млн грн різних податків.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 лютого 2017
«Батьківщина» не має ініціативи про відставку Кутового
В опозиційній полтсилі «Батьківщина» немає  ініціативи про відставку аграрного міністра. Про це в ексклюзивному коментарі...
8 грудня 2016
ФДМУ може затягувати приватизацію «Укрспирту» безмежно
Велика частина відповідальності за правильний продаж спиртових об’єктів лежить на ФДМУ. Про це повідомляє в інтерв'ю Latifundist.com заступник...
7 грудня 2016
Економічний комітет підтримав закон Кутового про приватизацію «Укрспирту»
Комітет з питань економічної політики в цілому підтримав законопроект №5445 від 23.11.2016 «Про демонополізацію та впровадження ринкових засад...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...