277 українських підприємств мають право експорту на ринки ЄС
277 українських підприємств мають право експорту на ринки ЄС

Станом на сьогодні право експорту на ринки Європейського Союзу мають 277 вітчизняних підприємств. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

«Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок Європейського Союзу. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, із них 97 – підприємства, які виробляють харчову продукцію, 180 – це підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження», - розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час IX Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Молочний бізнес -2016».

За його словами, із зазначених 97 підприємств-виробників харчових продуктів 7 – виробники м’яса птиці та продуктів із нього, 19 – риби і рибопродуктів, 2 - яєць та яйцепродуктів, 49 - меду бджолиного, 5 - жаб’ячих лапок та равликів, колагену -1, кишкової сировини – 1. При цьому у поточному році в результаті довготривалих спільних зусиль держави та бізнесу 13 українських підприємств були схвалені на експорт до ЄС молока та молочних продуктів.

Для багатьох підприємств право експортувати на ринок ЄС – це питання статусу, і це серйозна перевага на інших ринках збуту», - зазначив Лапа.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...