Крім дизельного пального вже є пропозиції з боку представників ринку автогазу поширити пільги на пропан-бутан
Аграрії отримають пільги на пальне

Одразу після прийняття закону про підвищення акцизів на пальне в податковому комітеті Верховної Ради сформували робочу групу з підготовки іншого закону, який має вдвічі знизити ставки акцизу на пальне для аграріїв. Про це повідомляє DELO.UA.

На фоні того, як влада намагається знайти гроші для військових та серйозно підвищує податки, нові пільги виглядають дещо дивно. В парламенті впевнені, що закон буде прийнятий, тим більше — про це вже попередньо домовлялися з Міністерством фінансів.

Крім дизельного пального вже є пропозиції з боку представників ринку автогазу поширити пільги на пропан-бутан, що використовується для опалення будівель, виробництва електроенергії та в зерносушарках.

Ініціатори законопроєкту кажуть, що головна мета майбутнього закону — це стримати зростання цін на продовольство в Україні та зберегти конкурентоздатність українського АПК, а сам закон не зашкодить обороноздатності, оскільки почне працювати вже після війни.

Заступник голови податкового комітету Олександр Ковальчук, який очолює робочу групу з розробки законопроєкту, зазначив, що при підготовці закону про підвищення акцизів на пальне, була досягнута домовленість, що закон підтримають, за умови впровадження в майбутньому пільг для аграріїв.

Сьогодні в робочу групу входять представники від Мінфіну, Мінекономіки, Мінагрополітики, Податкової, представники профільних комітетів, а також представники асоціацій аграрного сектору. До кінця жовтня законопроєкт має бути пропрацьований, а потім його винесуть на розгляд комітету.

Ковальчук зауважив, що у разі прийняття закону норма про пільгові ставки на пальне для аграріїв почне діяти лише після закінчення воєнного стану, оскільки на час війни в бюджет потрібні гроші з усіх видів податків. Збільшення акцизу на дизпальне до 330 євро поставить українських аграріїв в нерівні умови з європейськими колегами.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, на скільки підвищаться ціни на бензин та дизель. Також аграрії вимагають додаткових пільг на пальне.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 серпня 2024
Збільшення акцизів на пальне: скільки аграрії заплатять на гектар?
У результаті підвищення акцизів на пальне з 1 вересня 2024 року аграрії будуть додатково платити по 2 грн за літр, тобто в середньому 100 грн...
1 серпня 2024
У вересні в Україні прогнозують мінімальне підвищення цін на пальне
Підвищення вартості пального у вересні, після зростання акцизів, буде майже непомітним для споживачів, за винятком автогазу. Такий прогноз зробив...
10 липня 2024
Аграрії вимагають додаткових пільг на пальне
Представники аграрного бізнесу та профільних асоціацій просять парламентаріїв передбачити можливість пільгового оподаткування акцизом пального, яке...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...