У першій половині цього року обсяг торгівлі між Китаєм та Україною продемонстрував швидке зростання
Китай та Україна

Китай має намір нарощувати імпорт зерна з України та спільно підтримувати міжнародну продовольчу безпеку. Про це заявив глава МЗС Китаю Ван Ї на зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, повідомляє МЗС КНР.

За його словами, у першій половині цього року обсяг торгівлі між Китаєм та Україною продемонстрував швидке зростання. Він додав, що двом країнам потрібно повною мірою використовувати механізми для посилення практичної співпраці в різних сферах.

Кулеба зустрівся з китайським колегою Ван Ї в Гуанчжоу в рамках свого візиту до КНР. Кулеба подякував Ван Ї за запрошення відвідати місто, відзначивши рівень його розвитку та те, що в ньому яскраво видно досягнення китайської політики реформ і відкритості за останні 40 років.

Очільник української дипломатії додав, що російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України, оскільки вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, в тому числі розвитку торгівлі між Китаєм та Європою.

Кулеба нагадав китайській стороні, що Україна нещодавно розпочала переговори про вступ до ЄС, і це рішення є незворотнім. Він запропонував обговорити двосторонні відносини, зокрема, через призму майбутнього членства України в ЄС та відносин Китаю з Євросоюзом.

Міністр наголосив, що з китайським колегою вони проведуть ґрунтовні та предметні переговори про двосторонні відносини, міжнародний порядок денний і про шлях до миру. Візит Кулеби до Китаю триватиме до 25 липня і відбувається на запрошення китайської сторони.

В останні роки Китай є найбільшим торговим партнером України та найбільшим імпортером української сільгосппродукції. Китай продовжить нарощувати імпорт зерна з України і спільно підтримувати безперебійні логістичні канали та міжнародну продовольчу безпеку», – сказав Ван.

Як писав AgroPolit.com, Євросоюз обмежив ввезення круп з України. Також торгова війна між Китаєм та ЄС вдарила по свиням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 серпня 2024
Україні вдалося збільшити показники експорту агропродукції
У липні експорт аграрної продукції збільшився на 1,5% порівняно з червнем до 5,4 млн т. Про це повідомляє видання «Українськi Новини». У...
25 липня 2024
Розблокування Миколаєва: в Україні знайшли можливість для 15% економії на експорті зерна
Відновлення роботи порту Миколаєва має додати потужності українському коридору, оскільки воно зменшить витрати на експорт зерна на 15%. Про це пише...
23 травня 2024
Україна і Китай стали головними постачальниками меду до ЄС
Україна зайняла друге місце за обсягами експорту меду у країни ЄС у 2023 році, поступившись лише Китаю. Про це повідомляє видання Мінфін, посилаючись...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...