Відтепер для бронювання потрібно мати паперовий військово-обліковий документ
Бронювання в Україні

Згідно з новими постановами Кабінету міністрів України, мобілізація та бронювання військовозобов'язаних набувають нових правил. Про це розповів адвокат Кирда Вячеслав Володимирович.

Відтепер для бронювання потрібно мати паперовий військово-обліковий документ, дані якого подаються до органу бронювання. Електронні військово-облікові документи (ВОД), надані ЦНАП, не підходять для цієї мети.

Військове звання та військово-обліковий статус необхідні для бронювання. Ці процедури неможливо здійснити без звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Важливі положення постанови Кабміну від 27 січня 2023 року №76:

  • Керівники державних органів, підприємств, установ та організацій відповідають за включення військовозобов'язаних працівників до списків бронювання та за відповідність їх облікових даних.
  • Списки подаються в електронній формі через портал Дія або у паперовій та/або електронній формі разом з обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов'язаних.
  • В обґрунтуванні зазначається дата прийняття та номер рішення відповідного органу виконавчої влади про визначення підприємства, установи чи організації критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України.

Постанова Кабміну від 16 травня 2024 року № 560 регулює порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.

Згідно з цим документом:

  • Резервісти та військовозобов'язані, які отримали мобілізаційні розпорядження, призиваються на службу за результатами раніше пройдених медичних оглядів.
  • Особи, які не проходили медичний огляд або строк дії рішення про придатність до військової служби закінчився, направляються на військово-лікарську комісію.
  • Громадяни, які уточнили свої облікові дані після оголошення мобілізації, не направляються на медичний огляд.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 серпня 2024
Уряд просять внести зміни до механізму бронювання військовозобов’язаних працівників
Сьогодні існує дві ініціативи зі зміни механізмку бронювання військовозобов’язаних працівників. Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на...
31 липня 2024
В Україні змінили критерії для визначення критично важливих агропідприємств
В Мінагрополітики доповнили Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі...
19 липня 2024
В ТЦК пояснили, чому з бронюванням працівників виникли труднощі
Із бронюванням працівників на підприємствах України масово виникають складнощі – проблема полягає в тому, що роботодавці роками порушують...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...