Роботодавці ігнорують постанову Кабміну №1487
Бронювання в Україні

Із бронюванням працівників на підприємствах України масово виникають складнощі – проблема полягає в тому, що роботодавці роками порушують правила військового обліку та приймають на роботу військовозобов'язаних працівників, але звіряння персональних даних найманих працівників майже не застосовують. Про це заявила представниця ТЦК Лариса Козак.

Вона зазначила, що роботодавці ігнорують постанову Кабміну №1487 та беруть на роботу військовозобов'язаних осіб. Цей документ діє три роки, але при цьому підприємства не перевіряють військово-облікові документи працівників.

Лариса Козак додала, що роботодавці та працівники повинні проводити звіряння своїх даних один раз на п'ять років. При цьому на підприємствах критичної інфраструктури звіряння слід робити частіше – щороку. На даний момент ці вимоги не виконуються, тому з бронюванням працівників виникають проблеми.

Після посилення мобілізаційного законодавства у працівників, які бажають отримати бронювання від мобілізації, виникають труднощі, оскільки у їх військово-облікових даних містяться неточності, що в результаті позбавляє їх права на бронь.

Козак наголосила, що роботодавці масово направляють працівників до ТЦК. Втім, отримати бронювання можуть лише військові облікові документи, що мають діючі, без порушень військового обліку.

Кабінет міністрів України суттєво розширив повноваження та обов'язки роботодавців щодо сприяння мобілізаційним заходам. Роботодавці відіграють ключову роль в інформуванні та доставці повісток своїм працівникам, які підлягають мобілізації.

В Україні вже зафіксовано випадки, коли роботодавцям нарахували штрафи за військовозобов'язаних працівників. Наприклад, один із керівників ТОВ був покараний адміністративним порушенням за те, що він не забезпечив явку працівників у ТЦК.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, коли запрацює економічне бронювання. Також Україна отримає менший урожай, ніж планувалося.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 серпня 2024
Уряд просять внести зміни до механізму бронювання військовозобов’язаних працівників
Сьогодні існує дві ініціативи зі зміни механізмку бронювання військовозобов’язаних працівників. Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на...
23 липня 2024
В Україні без військового квитка бронювання працівника неможливе
Згідно з новими постановами Кабінету міністрів України, мобілізація та бронювання військовозобов'язаних набувають нових правил. Про це розповів...
22 липня 2024
В Україні забронювати працівників зможуть 700 підприємств
Міністерство економіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ і організацій. Про це повідомив заступник міністра економіки Віталій...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...