Міжнародні ціни на фуражне зерно впали на 5,6%
Вирощування кукурудзи в Північній Македонії

Міжнародні котирування зернових падають, ціни на рослинну олію зростають, а наступного року очікується рекордний урожай зернових. Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Світові ціни на продовольчі товари в листопаді були в основному стабільними, причому нижчі міжнародні котирування зернових компенсувалися підвищенням цін на рослинні олії.

Індекс продовольчих цін ФАО відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари, що продаються у всьому світі. Індекс цін на зернові ФАО знизився на 3% порівняно з жовтнем.

Міжнародні ціни на фуражне зерно впали на 5,6% через різке падіння цін на кукурудзу, тоді як ціни на пшеницю знизилися на 2,4% в листопаді. Індекс цін ФАО на рис залишався стабільним.

Індекс цін на рослинну олію зріс на 3,4% порівняно з жовтнем. Міжнародні ціни на пальмову олію відновилися більш ніж на 6% в листопаді, в основному завдяки більш активним закупівлям провідними країнами-імпортерами та сезонним зниженням виробництва в основних країнах-виробниках.

Світові ціни на соняшникову олію зросли, а котирування соєвої та ріпакової олій у листопаді знизилися. Індекс цін на молочну продукцію ФАО зріс на 2,2% порівняно з жовтнем завдяки високому імпортному попиту на масло та сухе знежирене молоко з боку покупців із Північно-Східної Азії, а також підвищенню внутрішнього попиту напередодні зимових свят у Західній Європі.

Індекс цін на цукор ФАО зріс на 1,4%, у середньому в листопаді він на 41,1% вище, ніж у тому ж місяці минулого року, під впливом підвищеної стурбованості щодо доступності глобального експорту на тлі погіршення перспектив виробництва в двох провідних країнах-експортерах.

Індекс цін на м’ясо ФАО впав на 0,4% порівняно з жовтнем, відображаючи незначне падіння світових цін на м’ясо птиці, свиней і великої рогатої худоби, здебільшого завдяки великій експортній пропозиції.

Як писав AgroPolit.com, в світі дорожчає молоко та молочні продукти. Також продовольство у світі дешевшає.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 грудня 2023
Гетманцев описав схеми, які використовують експортери для торгівлі чорним зерном
В Україні намагаються обмежити можливості експортерів для роботи з «чорним зерном», які продають його за кордон через фіктивні фірми. Про...
22 грудня 2023
Експорт морським коридором може зрости до 7 млн т на місяць
Експорт зерна та інших товарів через відкритий Україною морський коридор може збільшитися до 7 млн т на місяць, замість поточного прогнозу у 5 млн т....
21 грудня 2023
В Україні через війну фермери почали садити нові для себе культури
Відбулося зменшення посівних площ у 2023 році порівняно з тим же періодом минулого року і види культур, які сіють аграрії, також змінилися в умовах...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...