Виробництво вина в Україні збільшилось
Виробництво вина в Україні збільшилось

За попередніми даними, виробництво вина в Україні за 2016 рік збільшилося і склало 1,2 млн гектолітрів у порівнянні з 0,9 млн гектолитра в 2015 році. Про це повідомляє Укрвинпром.

При цьому, посилаючись на звіт Міжнародної організації винограду і вина (МОВВ), в корпорації уточнили, що світове виробництво попередньо становить 259,5 млн гектолітрів, що на 5% менше, ніж у 2015 році.

За словами представників МОВВ, спад виробництва вина в 2016 році є наслідком кліматичних змін і може стати найменшим за останні 20 років.

Відзначається, що в 2016 році найбільшим виробником вина в світі стала Італія з обсягом виробництва в 48,8 млн гектолітрів, далі йдуть Франція – 41,9 млн гектолітрів та Іспанія – 37,8 млн гектолітрів. Варто відзначити, незважаючи на першість Італії, обсяги її виробництва вина зменшилися, як і у Франції. Проте показник виробництва вина Іспанії незначно збільшився.

Сполучені Штати Америки вже четвертий рік поспіль показують високий рівень виробництва вина. За підсумками 2016 року він склав 22,5 млн гектолітрів.

Після двох неврожаїв Румунія повернулася на хороший рівень виробництва вина, і він становить 4,8 млн гектолітрів.

У Південній Америці виробництво різко впало в Аргентині – 8,8 млн гектолітрів у порівнянні з 13,4 млн гектолітрів у 2015 році. Зменшилася також виробництво в Бразилії і склало 1,4 млн гектолітрів.

Проте виробництво зросло в Австралії – 12,5 млн гектолітрів і в Новій Зеландії – 3,1 млн гектолітрів.

У червні повідомлялося, що так зване державне унітарне підприємство ПАТ Масандра вперше експортувало свою продукцію після анексії Криму.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...