ЄС допоміг відновити осушувальну мережу на Волині
ЄС допоміг відновити осушувальну мережу на Волині

19 жовтня проект ЄС, спрямований на розвиток сільських територій через використання меліорованих земель на Волині, презентував результати своєї роботи в Луцьку. Протягом 2014-2016 рр. проект очистив та відновив понад 240 км меліоративної мережі у 8 сільських радах,укріпив схили та береги каналів та відновив 3 гідротехнічні споруди. Про це повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Волиньскої ОДА.

За допомогою обладнання та спеціалізованого програмного забезпечення, придбаного за підтримки ЄС, експерти проекту провели низку ґрунтознавчих та гідрогеолого-меліоративних досліджень. Також було проведено агрохімічні обстеження ґрунтів на сільськогосподарських землях площею понад 9000 га, розташованих поблизу меліоративних систем, та розроблено рекомендації щодо методів ведення сільського господарства на осушених землях.

Більш того, для забезпечення сталості результатів проекту «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій у Волинській області» було проведеномоніторингові дослідження та розроблено заходи щодо запобігання деградації ґрунтів на осушених землях, 8 практичних семінарів з питань ефективних технологій використання осушених земель для власників фермерських господарств, 8 одноденних тренінгів з питань обслуговування меліоративної мережі після її відновлення, міжнародний семінар «Шляхи підвищення ефективності використання меліорованих земель у Волинській області» із залученням іноземних експертів та 20 уроків з питань бережливого ставлення до меліоративних споруд у загальноосвітніх школах Ковельського і Ратнівського районів Волині.

Наталія Кролік, заступниця начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації та координатор проекту, підкреслила: «Проект з відновлення меліоративної мережі за підтримки ЄС є одним з найбільш значущих проектів для розвитку українського села та аграрного сектору економіки Західного Полісся, зокрема Волинської області. Реалізація цього проекту є прикладом комплексного підходу до вирішення проблем відновлення занедбаних меліоративних систем, безробіття, поліпшення екологічного стану сільськогосподарських угідь та інвестування в аграрний сектор».

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...