Модернізацію пунктів пропуску, портів та залізниці визначили першою довгостроковою ціллю у відновленні
Робота портів України

Сполучені Штати планують виділити близько $700 млн на проєкти з модернізації українських портів, пунктів пропуску та залізниці. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Надання відповідної допомоги український міністр обговорив зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер під час її першого візиту в Україну.

Олександр Кубраков підкреслив, що приватний капітал потребує впевненості, а також ясності щодо реформ та строків їх втілення, щоб інвестори могли вкладати гроші в Україну.

Модернізацію українських пунктів пропуску, портів та залізниці визначили першою довгостроковою ціллю у відновленні країни. Представниця США впевнена, що реалізація відповідних проєктів має покращити логістику, а також збільшити експортну спроможність України.

Серед пріоритетних напрямків також назвали розвиток агросектору та розмінування. Партнери погодились, що ці сфери треба підготувати до приватних інвестицій. Для реалізації конкретних проєктів вже створили Спільну робочу групу.

Радий особисто вітати в Україні Пенні Прітцкер у її перший візит до України  у статусі Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, за кілька місяців окупанти знищили 300 тис. т зерна в Україні. Також Україна дуже зацікавлена у транзиті зерна через Молдову, Румунію та Польщу.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 жовтня 2023
Аграрії на звільнених територіях змушені працювати в збиток
В Україні аграрії на звільнених територіях відмовляються від посіву важливих культур, оскільки через проблеми з логістикою змушені продавати врожай...
25 жовтня 2023
Допомога на $380 млн: корпорація DFC підтримує український бізнес і фермерів
Американська корпорація DFC, яка займається фінансуванням міжнародного розвитку схвалила нові проєкти в Україні, які стосуються серед іншого...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...