В рамках програми від Feodal кожна громада може отримати безкоштовно аудит
Візуалізація ділянок без договору оренди в системі Feodal

В кожній громаді є велика кількість ділянок сільськогосподарського призначення з неукладенними договорами оренди, при цьому ці ділянки знаходяться в обробітку. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Слід зазначити, що там де немає зареєстрованих договорів оренди, громада не отримує податки, і левову їх частку у вигляді ПДФО. Таких ділянок в громадах мінімум 20%, а у багатьох випадках їх кількість може сягати 30 – 40% .

Для наочного прикладу в компанії Feodal взяли випадкову колишню сільську раду у Миколаївській області і провели аудит. Результат показав, що за межами населеного пункту є 1912 ділянок. З них 676 ділянок – без договору оренди. Мова йде про ділянки які знаходяться в масиві і обробляються товаровиробниками. Це 35% від усіх ділянок сільськогосподарських земель, які обробляються, але з них громада недоотримує податки.

Частина земельних ділянок де немає договорів оренди – це власники які померли. Таких може бути до 40%. Визначивши список мертвих власників там де неукладені договори оренди громада може передати ці ділянки в управління спадщиною товаровиробникам і отримувати за них орендну плату до появи спадкоємця. Такі договори можуть знаходитись в управлінні громадою дуже довго підтримуючи тим самим бюджет громади.

Експерти не рекомендують громадам йти шляхом визнання спадщини відумерлої, а натомість радять передавати спадщину в управління. Визнання спадщини відумерлою  тягне за собою судові витрати та адміністративні збори. А передати ділянки в управління товаровиробникам, які їх і так обробляють – це рішення, яке забезпечить швидкі надходження в бюджет.

Для того щоб побачити ці ділянки громада може скористатись системою Feodal. В системі є вся інформація з ДЗК та ДРРПНМ, чітка візуалізація масивів обробітку та розуміння того, хто і де обробляє землю.

На цій платформі можна відфільтрувати і візуалізувати всі ділянки без договору оренди, завантажити списки ділянок і власників в Excel, що допоможе швидко опрацювати ці ділянки і почати наповнювати бюджет.

Крім того, багато інших інструментів може знайти для себе громада в системі. В рамках програми від Feodal кожна громада може отримати безкоштовно аудит однієї колишньої сільської ради і почати наповнювати бюджет з земельного банку.

Для безкоштовної консультації дзвоніть за номером: 0671020106

Як писав AgroPolit.com, в Україні громади можуть збільшити земельні прибутки, виконавши 4 кроки. Також експерт розповів про потенціал поля і можливості системи Feodal.FMS.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 листопада 2023
Голова бюджетного комітету повідомила про строки ухвалення бюджету – 2024
У Верховній Раді з оптимізмом сприймають майбутній розгляд державного бюджету – 2024 і очікують, що до кінця поточного тижня документ ухвалять...
13 жовтня 2023
На агросектор в бюджеті – 2024 передбачили 4,2 млрд грн: стало відомо, як витратять гроші
Згідно з законопроектом №10000 агропромисловий комплекс у 2024 році з бюджету отримає 4,2 млрд грн. Про це пише AgroPolit.com у матеріалі...
4 жовтня 2023
Україна може стати найбільший одержувачем європейської допомоги на агросектор
Після приєднання України до Євросоюзу вона може отримати з бюджету ЄС субсидій на 186 млрд євро та стати найбільшим отримувачем допомоги на...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...