Рукав для зберігання врожаю виготовляється методом багатошарової екструзії
Зернові рукава в Україні

Завдяки використанню зернових рукавів можна зберігати зерно, силос, зелені корми та сінаж, збільшуючи надої та прирост у тваринництві. Про це розповів начальник відділу продажу полімерних рукавів ТМ Harwell компанії «Планета Пластик» Олександр Черненко в інтерв’ю виданню Куркуль.

Слід зазначити, що рукав для зберігання врожаю виготовляється методом багатошарової екструзії, а в його основі лежить композиція останнього покоління. Рукав виробляють з високоякісної сировини. Він оснащений декількома шарами плівки. Ззовні вони білі, всередині — чорні.

Білі шари вміють відбивати сонячне світло, а також перешкоджати підвищенню температури в рукаві. Чорний внутрішній шар створює природнє середовище для зберігання продукції, який захищає її від проникнення прямих сонячних променів.

Всі шари включають в себе спеціальну добавку-стабілізатор. Вона захищає плівку від дії ультрафіолетових променів. В свою чергу, «Планета Пластик» — це єдина українська компанія-виробник зернових рукавів.

Зернові рукави підходять і для силосу. В багатьох країнах їх так і називають – силосними. Саме в них зберігають сінаж та силос. рукави для силосування та зернові рукави відрізняються тільки розмірами.

«По структурі полімерний рукав для зберігання кормів аналогічний з зерновим, а от розміри можуть бути інші. Для зберігання зерна стандартний рукав має діаметр 2,76 м і довжину 60 м. У рукаві для силосування діаметр може бути 2,76 чи 3,05 м. Довжина теж різна, як правило це 60 або 75 м», — зазначив Олександр Черненко.

У рукаві з розмірами 2,76х60 м можна зберігати близько 200 – 240 т силосу. В свою чергу, рукав з параметрами 3,05х75 м підходить для 270 – 320 т. У компанії «Планета Пластик» це врахували, тому виготовляють на замовлення рукави різного діаметру та товщини.

Перед закладанням силосу у рукав треба підготувати місця зберігання. Треба пам’ятати, що хоча в траншеї локація є постійною, при зберіганні силосу в рукавах вона може змінюватись.

«На відміну від траншеї, ви можете розміщувати рукави з кормом в будь-якому місці: на фермі, біля корівника чи просто залишити на полі. При цьому кожного року ви можете міняти локацію», —  зазначив Олександр Черненко.

Експерти стверджують, що зберігання кормів в полімерних рукавах є економічно вигідним на стадії закладання, а також гарантує якість кормів під час зберігання. За словами розробників, конструкція рукавів позбавляє аграрія від ризиків контакту з повітрям, тому корм не може зіпсуватися.

Представники фермерських господарств стверджують, що технологія зберігання корму в полімерних рукавах забезпечує розвиток тваринництва і здоровий приріст поголів’я.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 квітня 2024
Суха погода загрожує урожаю кави в світі: ціни злетіли
Кава Робуста піднялася до найвищого рівня на біржі в Лондоні, оскільки спека загрожує виробництву у В’єтнамі, який є найбільшим експортером,...
23 січня 2024
Торговельні потоки кави порушені через морський логістичний хаос
Неспокій у Червоному морі, який сіє хаос у судноплавстві, вдарив по ринку зерен робусти, різновиду розчинної кави, і перевернув звичайний перебіг...
11 серпня 2023
Євросоюз обіцяє відновити зернову угоду
На даний момент у Європейському Союзі існує чіткий консенсус щодо того, що «зернова угода» знову має запрацювати. Про це заявив речник...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...