BlackRock консультуватиме Мінекономіки при розробці дорожньої карти для залучення інвестицій
інвестиційна компанія BlackRock

Керівник напряму корпоративних комунікацій BlackRock Continental Europe Марк Бубек розповів про плани, щодо інвестування в Україну і її аграрний сектор. Про це пише видання «Мінфін».

«Україна очікує, що до 2032 року її повоєнні потреби у фінансуванні становитимуть $350 – 750 млрд. Ми вважаємо, що значна їх частина стосуватиметься відновлення, реконструкції, модернізації, і, як і раніше, задовольнятиметься за рахунок прямих державних витрат», — сказав Марк Бубек.

За його словами, компанія BlackRock не заробляє на консультаціях України, а підтримує її на безоплатній основі. BlackRock хоче створити в Україні спеціальний фонд для залучення іноземних інвестицій.

Створена структура повинна допомогти приватним інвесторам залучати свій капітал до відновлення агросектору та інших галузей економіки України після її перемоги. Іноземці вважають, що саме Україна повинна взяти на себе основне фінансове навантаження.

Зібрані у фонді гроші BlackRock хоче спрямувати на відновлення українського сільського господарства, енергетики, виробництва, інформаційних технологій та інфраструктури.

BlackRock консультуватиме Мінекономіки при розробці дорожньої карти для залучення інвестицій, зокрема у питаннях управління та роботи з інвесторами. Експерти вважають, що співпраця України з компанією може будуватися на принципах державно-приватного партнерства.

За словами аналітиків, мова йде про залучення у проєкти державного масштабу коштів приватних інвесторів. Серед таких проєктів можуть бути електростанції, школи, дороги та інші масштабні об’єкти. Деякі експерти вважають, що незважаючи на увагу всього світу до ситуації в Україні, на початковому етапі відновлення в державі може виникнути брак інвестиційних проєктів.

Аналітики підкреслюють, що інвестори не можуть будувати бізнес-плани при нинішніх масштабах невизначеності, коли побудований сьогодні об’єкт, завтра може зруйнувати російська ракета. У таких обставинах BlackRock може допомогти Україні із залученням капіталу. Справа в тому, що приватні західні інвестори виявлять більше довіри до фонду, до якого має відношення структура зі світовим ім'ям.

BlackRock допоможе Україні у будівництві базової інвестиційної інфраструктури. Експерти більшою мірою позитивно оцінили ідею компанії створити інвестфонд для акумуляції грошей приватних інвесторів. Однак для більш ефективної співпраці вони рекомендують Україні розробити відповідну законодавчу базу. Американські консультанти з цим також можуть допомогти.

BlackRock Inc. є найбільшою у світі, відповідно до розмірів активів, інвестиційною компанією, штаб-квартира якої знаходиться у Нью-Йорку. Станом на 2023 рік під управлінням компанії знаходиться 1 тис. фондів, активи яких складають $8,6 трлн. Активи BlackRock рівні 287 українським бюджетам на поточний рік, якщо рахувати їх відповідно до актуального курсу долара.

Як писав AgroPolit.com, Світовий лідер з управління активами BlackRock інвестуватиме в українських аграріїв. Також в Україні запускають міжнародний проєкт FARMERHOOD, щоб допомогти постраждалим від війни аграріям.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 січня 2024
BlackRock обіцяє запуск Банку відновлення України у 2024 році
Україна створює банк відновлення за підтримки інвестиційної компанії BlackRock, який має бути готовим вже в 2024 році. Про це заявив віце-президент...
29 серпня 2023
Фонд розвитку України: у компанії BlackRock повідомили нові деталі проєкту
Компанія BlackRock консультує Кабмін у питанні створення  Фонду розвитку України. Керуючий директор компанії BlackRock Матіас Вирволл розповів...
23 червня 2023
У BlackRock представили концепцію Фонду розвитку України
Інвестиційна компанія BlackRock на Конференції з відновлення України презентувала концепцію майбутнього Фонду розвитку України. Про це повідомляє...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...