Президент України Володимир Зеленський провів переговори із керівниками BlackRock
Президент Володимир Зеленський і керівник BlackRock

Найбільша у світі компанія з управління інвестиційними активами BlackRock братиме участь у відновленні України та інвестуватиме у розвиток аграрного сектору. Це випливає із результатів зустрічі делегації BlackRock на чолі з віце-головою Філіппом Хільдебрандом із президентом України Володимиром Зеленським. 

В результаті перемовин з BlackRock стало відомо, що планується створення інвестиційного фонду з відновлення економіки України (ФРУ). Мета цього проєкту – залучення приватного та державного капіталу, який дозволить реалізувати масштабні бізнес-проєкти в Україні.

 

Це важливо не тільки для наших людей, для нашого суспільства, але й для бізнесу, для підприємців за кордоном. Зараз настав історичний момент, адже із самих перших днів незалежності ми не мали таких величезних кейсів інвестиційного характеру в Україні. Ми пишаємося тим, що можемо започаткувати такий процес», — підкреслив президент України.

Між компанією BlackRock Financial Market Advisory і Міністерством економіки України вже підписано угоду про співпрацю. Мінекономіки призначило консультаційну групу з фінансових ринків компанії BlackRock для надання консультативних послуг з підтримки проектування ФРУ на безоплатній основі. 

Компанія BlackRock зобов’язалася підтримувати Фонд розвитку України. За словами Зеленського, запуск даного фонду дозволить Україні пропонувати цікаві інвестпроекти у сфері сільського господарства, ІT, медицини, інфраструктури, логістики, безпеки і енергетики.

Запуск фонду є сильним сигналом, який посилить інвестиційний клімат. Це дозволить залучити капітал і розпочати активне відновлення економіки та будівництво нових бізнесів одразу після завершення активних бойових дій», – зазначив президент Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, міжнародний реєстр збитків України від війни запущено. Також експерти пояснили, як в Україні будуть відновлювати землю, постраждалу від війни.

Довідка:

BlackRock Inc. — найбільша у світі за розміром активів інвестиційна компанія зі штаб-квартирою у Нью-Йорку. Вона заснована у 1988 році вісьмома партнерами на чолі з Лоуренсом Фінком. Спочатку компанія входила до складу Blackstone Group. Назву BlackRock отримала у 1992 році, а через шість років була зареєстрована як корпорація, і стала публічним підприємством. На  1 січня 2023 року в її управлінні наявно близько 1 тис. фондів із активами $8,6 трлн. Це майже третина  ВВП США ($25,3 трлн у 2022 році), або майже 287 українських бюджетів на поточний рік (з розрахунку середньорічного курсу долара в бюджет на 2023 рік 42,2 гривні).

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 серпня 2023
Фонд розвитку України: у компанії BlackRock повідомили нові деталі проєкту
Компанія BlackRock консультує Кабмін у питанні створення  Фонду розвитку України. Керуючий директор компанії BlackRock Матіас Вирволл розповів...
23 червня 2023
У BlackRock представили концепцію Фонду розвитку України
Інвестиційна компанія BlackRock на Конференції з відновлення України презентувала концепцію майбутнього Фонду розвитку України. Про це повідомляє...
20 травня 2023
BlackRock озвучила плани щодо інвестування в український агросектор
Керівник напряму корпоративних комунікацій BlackRock Continental Europe Марк Бубек розповів про плани, щодо інвестування в Україну і її аграрний...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...