Прогнозують зниження виробництва української сільгосппродукції
Прогнозують зниження виробництва української сільгосппродукції

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зниження валового виробництва сільгосппродукції в Україні в 2016 р на 0,2% (+/- 0,3 процентних пункту) в порівнянні з 2015 р в умовах позитивної динаміки в рослинництві і негативної - в тваринництві. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

За даними міністерства, за підсумками 2016 р динаміка в сільському господарстві буде формуватися за рахунок позитивної ситуації в рослинництві через збільшення площ сівби ярих культур (зернових - на 4,8%, цукрових буряків - на 22,4% і соняшнику - на 18,9%), що буде нівельовано негативною динамікою в тваринництві через високу затратність виробництва і діючих умов спецрежиму сплати ПДВ, незважаючи на незначне відновлення внутрішнього споживчого попиту.

Згідно з повідомленням, в серпні ц.р. обсяг виробництва в сільському господарстві знизився на 0,9% в порівнянні з ростом на 1,2% в липні.

В січні-серпні 2016 р сільське господарство продемонструвало уповільнення зростання до 0,1% у порівнянні з показником за аналогічний період минулого року проти 0,5% в січні-липні п.р.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...