Аграріям видадуть 277 млн грн за програмою розвитку садів та теплиць
Аграріям видадуть 277 млн грн за програмою розвитку садів та теплиць

Кабінет Міністрів України днями вніс зміни до постанови від 21 червня 2022 р. № 738 щодо надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також теплиць. Зокрема, зміни стосуються умов надання грантів на будівництво модульної теплиці. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Раніше за умовами програми, гранти надавалися на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 гектари (від 1,6 до 2,4 га), то тепер розмір площі змінено. Наразі заявники можуть подавати свої проектні роботи на будівництво теплиці не менше 0,4 га, але не більше 2,4 га.

Як повідомляється, відповідно суми гранту варіюватимуться від 2 млн грн до 7 млн грн. Якщо площа теплиці матиме 0,4 — 0,6 га, аграрій зможе отримати 2 млн грн, 0,8 — 1,2 га — 3,5 млн грн, 1,6 — 2,4 га — 7 млн грн. Кількість створених робочих місць має бути не менше 14 на 1 га.

Також, відповідно до нових змін, до заяви обов’язково має додаватися сканована копія проекту будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проекту), підписана особою, яка його розробила. Якщо ж заява буде подана без сканованої копії, вона не розглядатиметься.

У Мінагро додали, що прийом заявок на грантову програму зі створення садів та теплиць продовжується. Наразі Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало вже 57 наказів, з яких – 52 по садах на суму 242,2 млн грн, 5 – по теплицях на 35 млн грн.

Загальна площа заявників під закладення садів складає 782,84 га. Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача.

Учасниками по напрямку створення теплиць стали фермери із Дніпропетровщини, Закарпаття, Одещини та Вінниччини, загальна площа становить 8,9 га.

Сума грантів по обох напрямках склала 277, 2млн грн.

Нагадаємо, що у Мінагрополітики розповіли про нову схему, через яку шахраї під приводом «грантової програми» намагаються виманити в аграріїв їхні кошти.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 лютого 2023
Аграрії можуть подавати заявки на мікрогранти для створення теплиць
Уряд запровадив грантові програми для будівництва нових теплиць, кількість заявок за якими зростає щомісяця. Про це розповів перший заступник...
27 грудня 2022
Мінагрополітики спрямує на допомогу аграріям понад 371 млн грн
77 наказів вже підписано Міністерством аграрної політики та продовольства України у рамках грантової програми зі створення та розвитку садів і...
26 жовтня 2022
Аграріям нададуть гранти для реалізації проєктів зрошення від USAID
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) запрошує подавати концепції проєктів на одержання субгранту для впровадження нових технологій...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...