Гордійчук: Стати пасивним інвестором в українському АПК не вийде
Гордійчук: Стати пасивним інвестором в українському АПК не вийде

Стати пасивним інвестором в сільському господарстві в Україні не вийде. Саме на цьому наголосив голова правління "Сварог Вест Груп" Андрій Гордійчук під час зустрічі членів CEO Club Ukraine: " Агробізнес в Україні: перспективи, інвестиції, можливості", що відбулася 20 жовтня в Києві.

Формат зустріч передбачав два етапи. На першому було презентовано Інфографічний довідник "Агробізнес України 2016", який надає інформацію щодо головних аспектів цього сегменту сільського господарства України; розкриває переваги його ведення, а також вказує на можливі ризики та слабкі місця; підказує сектори, в які краще інвестувати, а також допомагає спрогнозувати можливі дивіденди, які можна отримати за свої інвестиції.

На другому етапі- панельній дискусії- спікерами якої були Олексій Павленко - екс - Міністр АПК, Андрій Гордійчук, голова правління "Сварог Вест Груп" та Петро Мельник - CEO Agricom Group, обговорювалися гострі питання, які наразі вже є тією міною уповільненої дії, яка може розірвати Україну з середини.

"Ринок землі не можна ні в якому разі відкривати сьогодні у тих формах, що пропонуються нам з вами. Ми повинні усвідомити, відкинувши свої амбіції, що земля- це наша з вами Матінка. Це те, що дає можливість ідентифікувати і усвідомлювати себе українцем, та виховувати націю на патріотичних засадах любові до своєї Батьківщини. Достатнього того, що в Україна не має національної ідеї, так тепер ще хочемо свідомо позбутися національного скарбу. Окрім того, продаж землі в такий непростий час випробувань для країни призведе до її розбалансуванню, тим паче, що спекуляція у цій області вже зафіксовані, так як і непоодинокі випадки рейдерських захватів землі в Одесі і на Сході країни",- наголосив Андрій Гордійчук.

Проте не всі під час дискусіі погодилися з такими тезами. "Ринок землі необхідно відкривати, оскільки іноземним інвесторам Україна, як надійний партнер, у тому числі, до вподоби лише за таких умов"- наголосив Олексій Павленко.

Окрім цього горячого питання, піднімалися теми ГМО продукції, проблеми з водою в Україні та інше.

" В мене великі сумніви щодо того, що хтось обгрунтовано зможе довести, що та величезна шкода, яка наноситься землі від вирощування ГМО продукції того вартує. Та і саме ГМО було винайдена, для вирішення продовольчої кризи у тому числі для країн, в якому сільське господарство не має розвитку. Саме тому нам, українцям, не потрібно йти легкими шляхами, а об'єднати науку та іноваційні технології, щоб та унікальність, яку бачать в Україні не лише європейські ринки, такою і залишилася, а візитівкою країни на міжнародній арені стали високий ґатунок продукції, який стане запорукою показників високої якості життя"- наголосив Андрій Гордійчук.

Також під час дискусії з підприємцями зі сфери агробізнесу були надані, спираючись на власний досвід, практичні рекомендації, з чого потрібно починати свій шлях у цьому секторі, аби попередити та зменшити можливі ризики.

"В агросектор необхідно входити вже з тими, хто давно стоїть на ногах. В Україні існує приблизно 20 вагомих агрохолдингів до яких можна звернутися і які мають чіткі перспективи розвитку , а також вкладають в своїх працівників. Адже приємно, наприклад, коли такий потужний агрохолдінг, як "Сварог Вест Груп", приділяє багато уваги розвитку агрономіі: постійно проводяться семінари, де агрономи мають змогу підвищити рівень своєї кваліфікації"- зазначив Петро Мельник.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 жовтня 2016
Андрій Гордійчук: Мораторій на продаж земель на 1 рік – це «замилювання» очей аграріїв
Найближчим часом у парламенті мають розпочати розглядати бюджет на 2017  рік.  Тож  лишилося ще трохи часу,  щоб  побачити,...
4 жовтня 2016
Гордійчук озвучив вимоги акції протесту аграріїв
Член президії АПУ Андрій Гордійчук у інтерв'ю AgroPolit.com озвучив основні вимоги акції протесту аграріїв. За його словами, їх мають почути,...
3 жовтня 2016
Політичну консолідацію в АПК вже не зупинити
Аграрії дедалі більше об’єднуватимуться та консолідуватимуться довкола Аграрної партії України. Про це у інтерв'ю AgroPolit.com...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...