Міжнародні компанії-виробники ЗЗР «Сингента» і «Адама Україна» інвестують в агросектор $400 млн
Міжнародні компанії-виробники ЗЗР «Сингента» і «Адама Україна» інвестують в агросектор $400 млн

05 липня під час міжнародної конференції з питань реформ в Україні, що проходить у швейцарському місті Лугано, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України, ТОВ «Сингента» та ТОВ «Адама Україна» щодо інвестицій в український агросектор. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Меморандум сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки в Україні та за її межами, а також покращить умови ведення господарської діяльності для агровиробників України та його підписантів.

Співробітництво на $400 млн здійснюватиметься у формі спільної підтримки та заходів, інвестування та реалізації проєктів, в тому числі законодавчих ініціатив, спрямованих на приведення у відповідність законодавства України до законодавства Європейського Союзу в агропромисловому комплексі.

Зокрема ТОВ «Сингента» та ТОВ «Адама Україна» погодили, що вони й надалі підтримуватимуть працівників та членів їхніх сімей, які постраждали від агресії рф, шляхом надання їм притулку та гуманітарної допомоги, як на території України, так і за її межами, а також виплат ринкової заробітної плати.

Окрім цього, вони здійснюватимуть реалізацію продукції компаній малим фермерським господарствам у період воєнного стану та інвестуватимуть в логістичну інфраструктуру для удосконалення та розширення експортних шляхів для реалізації сільськогосподарської продукції, а також, як тільки це стане можливим з точки зору безпеки, відновлять морський експорт.

Також компанії підтримуватимуть та розвиватимуть інноваційні, науково-дослідні та освітні проекти з відповідними науково-дослідними та освітніми установами у галузях здоров’я ґрунтів, відстежування карбонових викидів, збереження біорізноманіття та інших напрямах, пов’язаних з підтримкою інновацій у сільському господарстві. Зокрема здійснюватимуть постачання на ринок України високоякісних засобів захисту рослин та забезпечуватимуть сільгоспвиробників, які знаходяться на території України, насінням та засобами захисту рослин на умовах повного або часткового відстрочення платежу і в рахунок виконання виробниками умов товарних аграрних розписок та інших видів забезпечення виконання зобов’язань.

Окремо компанії підтримуватимуть спільні робочі групи, створені для сприяння адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу.

Своєю чергою Міністерство аграрної політики та продовольства України в межах визначених чинним законодавством України, братиме участь в опрацюванні та розробці відповідних нормативно-правових актів і сприятиме комунікації з уповноваженими державними установами щодо виконання зобов’язань суб’єктами господарської діяльності.

Підтримка сільського господарства нашої країни з боку провідних гравців ринку наразі є надважливим завданням, — наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич. — Саме тому співпраця, що є предметом цього Меморандуму, у формі спільної підтримки та реалізації проектів, у тому числі законодавчих ініціатив, спрямованих на приведення у відповідність законодавства України до законодавства ЄС у агропромисловому комплексі, а також створення сприятливих умов ведення господарської діяльності, стануть запорукою розвитку агрогалузі задля гарантування продовольчої безпеки нашої країни та світу».

Як зазначив генеральний директор ТОВ «Сингента» Сергій Клішин, підписання Меморандуму підтверджує наміри компаній «Сингента» й «Адама Україна» і надалі здійснювати всебічну підтримку, надаючи доступ вітчизняним сільгоспвиробникам до якісної продукції та інновацій, продовжувати інвестування в логістичну інфраструктуру з метою удосконалення та розширення експортних шляхів для реалізації агропродукції.

За його словами, цей Меморандум відкриває нові перспективи ефективної взаємодії між державними установами і представниками великого бізнесу.

Реалізація нових можливостей, які перед Україною відкриває нещодавно наданий статус кандидата на членство в ЄС, потребує ґрунтовного підходу. ТОВ «Сингента» разом з компанією «Адама Україна» готова надавати комплексну підтримку аграріям України. Зважаючи на складну ситуацію та в умовах дії воєнного стану ми будемо пропонувати гнучкі умови оплати за наші продукти», – підкреслила керівник бізнесу захисту рослин в Україні Лідія Озерова.

Довідково

Syngenta — одна з провідних світових сільськогосподарських компаній, що об’єднує два напрями: Syngenta Crop Protection (ЗЗР) і Syngenta Seeds (насіння), метою діяльності якої є поєднання забезпечення продовольством світу та піклування про планету. Команія прагне підвищити сталість, якість і безпеку сільського господарства за допомогою науки світового рівня та інноваційних галузевих рішень. Технології, що застосовуються при цьому, дозволяють мільйонам агровиробників по всьому світу ефективніше використовувати обмежені сільськогосподарські ресурси. Syngenta Crop Protection і Syngenta Seeds — підрозділи у складі Syngenta Group, що працюють у понад 100 країнах над впровадженням інноваційних процесів трансформації сільського господарства, спрямовуючи зусилля на розвиток вуглеводно-нейтрального сільського господарства, захист здоров’я людей.

ADAMA Ltd. – один зі світових лідерів із виробництва засобів захисту рослин, пропонує аграріям ефективні продукти та послуги, що спрощують їх життя та допомагають їм зростати. ADAMA має один із найповніших і диверсифікованих портфелів, що містить унікальні, якісні продукти та допомагає аграріям у понад 100 країнах, забезпечуючи їх рішеннями для контролю бур’янів, шкідників і хвороб, що сприяють покращенню врожаїв.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 вересня 2023
MADE BY BAYTON: в Україні відкрили найбільший завод з виробництва ЗЗР та добрив
На Хмельниччині відбулося офіційне відкриття нового заводу з виробництва засобів захисту рослин (ЗЗР), мікродобрив та рідких комплексних добрив (РКД)...
29 травня 2023
Креді Агріколь пропонує найкращі умови для аграріїв, якім потрібні ЗЗР та мікродобрива
Креді Агріколь Банк запроваджує партнерську програму траншевого кредитування для клієнтів ALFA Smart Agro. Про це пише AgroPolit.com. Фінансування...
16 вересня 2022
В Україні запустять механізм страхування інвестицій MIGA вартістю $30 млн
Найближчим часом почнеться реалізація пілотного проекту страхування інвестицій MIGA на суму $30 млн. Про це повідомив заступник міністра...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...