Будівництво заводу почалось ще до повномасштабного вторгнення
BAYTON компанії VITAGRO PARTNER

На Хмельниччині відбулося офіційне відкриття нового заводу з виробництва засобів захисту рослин (ЗЗР), мікродобрив та рідких комплексних добрив (РКД) — BAYTON компанії VITAGRO PARTNER. Про це повідомляє Latifundist.com.

Будівництво заводу почалось ще до повномасштабного вторгнення. Адже компанія вже не один рік працює під торговою маркою ВAYTON. А з 2020 року зайнялася ще й виробництвом мікродобрив та створила свій R&D центр з сучасною агрономічною лабораторією.

Відразу зауважимо, що масштаби виробництва BAYTON вражають: площа виробничих потужностей — 19 га, а площа приміщень — понад 20 тис. кв.м. Виробничі потужності дозволяють забезпечити до 15% потреб аграріїв України у ЗЗР та мікродобривах.

Підприємство готове до можливих відключень електроенергії — встановлено дизельний генератор потужністю 710 кВт. Забезпечення водою здійснюється з власної свердловини глибиною 70 м і потужністю понад 120 м. куб. на добу.

Перерізати урочисту стрічку запросили одразу чотирьох агровиробників з різних куточків України, що символізувало об’єднання та власне задум, що виробництво відкривається аграріями для аграріїв.

Вітальне слово взяв народний депутат та представник Аграрного Комітету України Сергій Лабазюк. З нагоди такої події, він передав від VITAGRO PARTNER для потреб ЗСУ дрони та 6 позашляховиків.

«Сьогодні відкриття нового виробництва — це нові робочі місця, створення валового продукту та доданої вартості. Це запорука нашого майбутнього», — сказав Сергій Лабазюк.

BAYTON почав свою екскурсію цехом виробництва мікродобрив EnerGreen Premium та рідких комплексних добрив EnerGreen. Потужність в рік — 7 млн л мікродобрив і 15 млн кг рідких комплексних добрив. 80% обладнання  — від українських виробників. Для найвідповідальніших вузлів брали обладнання відомих іноземних виробників, які мають досвід роботи саме з агрохімією.

Інженер з якості BAYTON Ірина Цісар розповіла, що процес впровадження продукту у виробництво складається з декількох етапів, а саме: розробка якісної рецептури, аналіз та розробка методів контролю у аналітичній лабораторії, тестування в польових умовах. Далі технолог в співпраці з хіміком-розробником здійснюють приготування перших трьох товарно-промислових партій продукту. Вносять корективи у критичних точках. І тільки після цього складається постійна технологічна карта.

Лінії в цеху виробництва мікродобрив та РКД знаходяться на високому рівні автоматизації та візуалізації технологічних процесів. Від працівників вимагається лише завантажити сировину. З готовим продуктом вони не контактують. Лінія фасування мікродобрив теж автоматизована. На ній одночасно можуть працювати два оператори.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

6 березня 2024
В Україні планують застосувати європейські правила до продажу ЗЗР та добрив – законопроєкт
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 11062 «Про засоби захисту рослин і добривні засоби». Про це повідомляє AgroPolit.com. ...
15 грудня 2023
Крамар планує побудувати агропідприємство на Західній Україні
Власник і керівник компанії «Крамар» Олександр Крамар розповів про плани подальшого розвитку, а також ідею будівництва сучасного заводу...
21 листопада 2023
Експерт розповів, що відбувається на ринку добрив в умовах війни
Анатолій Чернявський, фінансовий директор, співзасновник «Науково-виробничої компанії КВАДРАТ» розповів, з якими складнощами стикнулося...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...