На Київщині стартує перший етап гуманітарного розмінування полів
На Київщині стартує перший етап гуманітарного розмінування полів

На Київщині розпочнеться перший етап гуманітарного розмінування полів в рамках проєкту компанії Feodal — Military.feodal.onlineПро це розповів голова ассоціації саперів в України Тімур Пістрюга на онлайн зустрічі, організованої UNDP Ukraine/ПРООН в Україні під егідою ООН, повідомив керівник компанії Feodal Андрій Дем’янович на своїй сторінці у facebook, передає Kurkul.com.

У зустрічі взяли участь: ГО «Асоціація саперів України», організації UNMAS та UNICEF, Міжнародний центр з гуманітарного розмінування в Женеві (GICHD), координатор проєктів ОБСЄ в Україні (PCU OSCE) та представники від ДСНС, МРТОТ та ін. міжнародних та національних організацій.

У ході презентації компанія Feodal поділилася деталями щодо процесу збору, верифікації та юрисдикції інформації в сервісі для розмінування полів military.feodal.online, а також обговорила подальші дії  у сфері розмінування. 

Що більш важливо, спільно з ГО «Асоціація саперів України» з оператором протимінної діяльності Demining Solutions компанія оголосила про початок першого етапу розмінування, який включає нетехнічне обстеження полів. За словами Андрія Дем’яновича, стартувати планують в кінці квітня та почнуть з полів Київської області.

В компанії закликають аграріїв області, які хочуть провести розмінування найближчим часом, поквапитися залишити заявку, щоб потрапити до першої хвилі нетехнічного обстеження полів.

«Процес гуманітарного розмінування та підготовки до нього не простий і не швидкий. Ми працюємо для того, щоб долучити до цього процесу якомога більше команд і операторів протимінної діяльності, тому всі хто не з Київської області, не хвилюйтесь — черга дійде до кожного!», — наголосив керівник компанії.

Нагадуємо, в Україні компанія Feodal, під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України у співпраці з ДСНС і ЗСУ, запустила проєкту Military.feodal.online, завдяки якому фермер може залишити заявку на гуманітарне розмінування, також аграріям вирішили надати аграріям більше інформації про те, як відбувається реалізація цього процесу, звідки беруть кошти і про що потрібно подбати фермерам.

Деталі щодо співпраці можна дізнатися за тел.: +38(098) 614-89-54 (Андрій Дем’янович, керівник і засновник компанії Feodal).

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 грудня 2022
ФАО допоможе українським аграріям розмінувати поля
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планує допомогти сільським господарствам, які перебували в окупації, або мають статус так...
13 грудня 2022
Експерти розповіли, як відроджуватимуть українські ґрунти, забруднені вибухівкою
Одним із варіантів відродження постраждалих ґрунтів, забруднених вибухівкою, може бути створення «червоних зон» на територіях, де велися...
21 квітня 2022
Аграріям розповіли, як проводитиметься гуманітарне розмінування полів — деталі
В Україні компанія Feodal, під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України у співпраці з ДСНС і ЗСУ, запустила...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...