В Україні стартувала всеукраїнська Ініціатива «Сади Перемоги»
В Україні стартувала всеукраїнська Ініціатива «Сади Перемоги»

В Україні презентовано всеукраїнську Ініціативу «Сади Перемоги», яка спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива стартувала за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України та Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з проектом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe).  

««Сади перемоги» — проект наших міжнародних партнерів , за який ми їм дякуємо, і підтримуємо ініціативу надати необхідні матеріали для всіх українців, які готові на кожному клаптику нашої землі вирощувати відповідну продукцію. Проект має кілька цілей, насамперед забезпечення продовольчої безпеки українців, також певний вклад в економічну безпеку, і це важливо з точки зору зайнятості населення. Враховуючи те, що зараз багато хто втратив можливість працювати. Це дійсно правильна ініціатива і вона матиме масштабний характер та буде підтримана усіма українцями», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Серед першочергових кроків:

  • З’ясування кількості та демографічні характеристики людей, які переїхали до громади під час війни, їх кваліфікаційні характеристики та готовність долучитись до Ініціативи «Сади Перемоги».
  • Оцінка потреб громади у харчових продуктах на основі норм споживання окремих категорій продуктів та реальної кількість жителів (калькулятор для таких розрахунків невдовзі буде доступний на сайті Ініціативи).
  • Проведення обліку земельних ділянок, що використовуються чи можуть бути використані для розширення виробництва сільськогосподарської продукції.
  • Збір потреб домогосподарств та внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно надати допомогу для освоєння земельних ділянок для вирощування сільськогосподарської продукції.
  • Розробка плану активних дій із самозабезпечення мешканців громади харчовими продуктами та пошуку додаткових ресурсів фінансування.
  • Визначення обсягів харчових продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення війська та для допомоги іншим громадам.
  • Реалізація цього плану не тільки стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду, а й забезпечить самозайнятість сотень тисяч людей і буде сприяти розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Нагадаємо, на платформі продовольчої безпеки пропонують укладати угоди та замовлення логістичних послуг.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 червня 2022
Аграріям нададуть гранти для створення садів та теплиць — Шмигаль
Уряд спрямує кошти аграріям на створення садів і теплиць у рамках проєкту «єРобота». Гранти будуть безповоротними. Про це під час...
12 квітня 2022
Уряд удосконалив порядок пакування і транспортування продовольчих наборів
Кабінет Міністрів України передбачив закупівлю пакувальних матеріалів для продовольчих та гігієнічних наборів, які безкоштовно роздаються українцям...
9 квітня 2022
Світові ціни на продовольчі товари зросли найбільше за останні 32 роки через війну в Україні – FAO
У світі ціни на продукти харчування сягнули найвищих показників за останні 32 роки через війну в Україні. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...