Львівська ОВА пропонує допомогу підприємцям, що бажають перенести виробництво на захід України
Львівська ОВА пропонує допомогу підприємцям, що бажають перенести виробництво на захід України

Міністерство інфраструктури вирішує завдання щодо релокалізації виробництв зі східних областей на захід України. Про це зазначив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму телеграм каналі.

Є можливість безкоштовно перевезти фабрики та заводи «Укрзалізницею» – зокрема й на Львівщину, котра готова допомогти підприємцям з інших регіонів.

«Наразі до нас звернулося понад 100 підприємств з інших регіонів, які хочуть перенести свої потужності на Львівщину. Найбільше – з Київської та Харківської областей», – повідомив Козицький.

За словами голови ОВА, очолювана ним адміністрація розшукує на Львівщині інвестиційні ділянки, куди можна перенести потужності, а також підбирає великі приміщення, у тому числі й під склади. 

Козицький закликав підприємців, котрі мають такі приміщення, звертатися у Департамент економічної політики Львівської ОВА.

Він також пообіцяв для всіх релокалізованих бізнесів сформувати пакет замовлень – для появи у них оборотних коштів та можливості виплат найманим працівникам. 

Іншого роду допомога від Львівської ОВА полягатиме у полегшення перетинання кордону для експортерів, а також вирішення проблеми із купівлею валюти, якою підприємці розплачуватимуться за поставки імпорту.  

Фахівці наших профільних департаментів намагаються підтримати їх у цьому питанні, комунікуючи з Кабміном та Нацбанком», – запевнив Козицький. 

Він також нагадав алгоритм дій для бажаючих перевезти підприємство на Львівщину.

Необхідно заповнити анкету, а також написати на адресу investregionlviv@gmail.com, у приватні повідомлення Департаменту економічної політики Львівської ОДА та у ватсап за номерами: +380668330313, +380680681751, +380634667138.

Нагадаємо, Росія заблокувала майже 100 іноземних суден в українських портах.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 квітня 2022
На захід України евакуйовано 156 підприємств – Мінекономіки
За більш як місяць із зони бойових дій на захід переміщено 156 підприємств, 59 із них вже приступили до роботи. Про це в ефірі телемарафону...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...