Звільнено губернатора Київщини, а його заступника затримано на хабарі
Звільнено губернатора Київщини, а його заступника затримано на хабарі

Президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Київської обласної адміністрації Максима Мельничука. Про це йдеться в наказі №389 / 2016.

"Звільнити Мельничука Максима Дмитровича з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", - наголошується в указі.

Перед цим в п'ятницю ввечері глава МВС Арсен Аваков і Генпрокурор Юрій Луценко повідомили на своїх сторінках в Facebook про затримання на хабарі заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка.

Чиновник через посередника, начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденко, вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн від своєї підлеглої за безперешкодне переведення в інший державний орган.

"За версією слідства, Любко спільно з губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію щодо того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн грн фермерам в якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки, на їхню розумінню, така сума без відкату виплачена бути не могла, зажадали частину коштів, які нібито отримала зазначена керівник департаменту, погрожуючи звільненням", - йдеться в повідомленні.

Надалі остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Любко за погодженням з губернатором вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, що не завадило б подальшому працевлаштуванню.

"Зараз тривають 13 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів, в тому числі і у голови КОДА Мельничука", - повідомив глава МВС.

delo.ua

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...