В Севастополі хочуть виділяти землю великим інвесторам без конкурсу
В Севастополі хочуть виділяти землю великим інвесторам без конкурсу

Уряд Севастополя планує виділяти великим інвесторам землю без конкурсу. Про це повідомив віце-губернатор Ілля Пономарьов на сесії Законодавчих зборів міста.

«Однією з форм підтримки великих інвестиційних проектів може стати законодавче закріплення можливості без конкурсного виділення земельних ділянок. Я знаю, що такий законопроект раніше вносився в Законодавчі збори міста, але не пройшов. Однак це дієва міра підтримки інвесторів», - сказав він.

За його словами, це підтверджує практика багатьох суб'єктів РФ.

Розробка такого законопроекту повинна здійснюватися урядом і Законодавчими зборами міста. Наприклад, в Податковому кодексі пріоритетними проектами є проекти з інвестиціями понад 100 млн рублів», - зазначив віце-губернатор, відповідаючи на уточнююче запитання депутата щодо критеріїв «маштабності» інвестиційного проекту.

Влітку 2015 року уряд Севастополя внесло в Заксобраніі міста проект закону про спрощену процедуру передачі земельних ділянок під реалізацію соціальних або великих інвестиційних проектів. Однак документ був відкинутий народними обранцями з різкою критикою на адресу губернатора і уряду Севастополя.

8 лютого поточного року губернатор Сергій Меняйло доручив департаменту економіки уряду Севастополя ще раз внести в Заксобраніі міста такий проект закону.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 вересня 2016
У Госпсуді хочуть створити палати з питань конфліктів інвесторів
Генпрокурор Юрій Луценко виступає за створення у Госпсуді палати з питань конфліктів інвесторів. Про це він заявив на конференції YES Ukraine 2016...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...