Народний депутат Вадим Івченко домовився із колегами з США про підтримку інвестиційних проектів в Україні
Народний депутат Вадим Івченко домовився із колегами з США про підтримку інвестиційних проектів в Україні

Народний депутат Вадим Івченко домовився про те, що американські колеги підтримають нові інвестиційні проектів американських компаній в українському аграрному комплексі. Про це повідомляє УНІАН.

Повідомляється, що 27 жовтня у Вашингтоні відбулася зустріч народного депутата, члена аграрного комітету Верховної Ради України Вадим Івченка з керівництвом профільного аграрного комітету Палати представників Конгресу США.

Під час бесіди американські і українські депутати обговорили аграрні реформи, які сьогодні проводить Україна – у т. ч. відкриття ринку землі, а також напрямки інвестиційного співробітництва між двома країнами.

Сторони домовилися про початок співпраці на рівні компаній, які виявлять бажання працювати з Україною.

Під час розмови з колишнім головою Аграрного комітету Палати представників Конгресу Коліном Петерсоном, який багато років займав цю посаду, Вадим Івченко домовився про сприяння майбутній співпраці з керівниками аграрних компаній, які виявлять бажання працювати в Україні.

Ми домовились, що після підготовки наших пропозицій, відбудеться зустріч з компаніями, які мають намір та бажання інвестувати в аграрний сектор України і привнести в нього сучасні аграрні новації. Працюємо зараз над «домашнім завданням» і будемо продовжувати співробітництво», – наголосив Івченко.

Також Івченко підкреслив, що і американська, і українська сторони сповідують схожий підхід щодо багатьох питань аграрної і земельної політики.

Під час розмови з заступником голови аграрного комітету Остіном Скоттом ми дійшли абсолютної згоди щодо того, що землею повинні володіти насамперед ті, хто її обробляє. Я неодноразово з трибуни Верховної Ради закликав парламентарів внести подібні запобіжники в закон перед відкриттям ринку землі. І я радий, що конгрессмен Остін Скотт погодився, що це є справедливою та раціональною моделлю розподілу земельних ресурсів», – заявив Івченко.

Нагадаємо, що швейцарська компанія Clariant, яка займається інвестиціями у будівництво підприємств, котрі працюють на альтернативних джерелах енергії, зацікавилась Україною, як місцем для інвестування в будівництво подібних підприємств. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 листопада 2021
Мінагрополітики лобіює вузькопрофільні інтереси, а не підтримує фермерів — Вадим Івченко
Сьогодні влада працює на агрохолдингізацію країни, лобіює вузькопрофільні інтереси, а державна підтримка аграріїв є малоефективною. Про це заявив...
8 листопада 2021
В Україні зросли прямі іноземні інвестиції — Шмигаль
За ІІІ квартали 2021 року в Україні зафіксували рекордний рівень прямих іноземних інвестицій за останні роки — сальдо ПІІ склало $4,8 млрд. Про...
6 листопада 2021
В Україні ініціюють створення Інвестиційної площадки для бізнесу
Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат України Вадим Івченко закликав уряд...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...