Мінагрополітики та НАЗК боротимуться із корупцією у земельній реформі — підписано меморандум
Мінагрополітики та НАЗК боротимуться із корупцією у земельній реформі — підписано меморандум

Мінагрополітики й Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру підписали тристоронній Меморандум про співпрацю з Національним агентством з питань запобігання корупції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики.

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко наголосив, що ринок землі потребує антикорупційної підтримки.

«Днями ми підсумували 100 днів від старту ринку землі. Основний висновок — ринок землі розвивається, але потребує подальшої підтримки. Наша ключова мета — мінімізувати корупційні ризики у сфері земельних відносин. Тому ми разом із НАЗК та Держгеокадастром консолідували зусилля, щоб прозоро та законодавчо просувати земельну реформу», – сказав Роман Лещенко. 

За словами міністра, учасники Меморандуму аналізуватимуть нормативно-правові акти у сфері земельних відносин, при необхідності розроблятимуть зміни, щоб усунути корупціогенні фактори.

Важливою частиною Меморандуму є План заходів щодо мінімізації корупційних ризиків у діяльності Держгеокадастру. Це чіткий план, в якому прописані конкретні завдання та дати їх виконання. Зокрема, підвищення якості ведення Державного земельного кадастру», – зазначив міністр.

Перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко зазначив, що значно продуктивніше боротися не з наслідками корупційних проявів, а викорінювати причини й умови для корупції. Саме на це орієнтований Меморандум.

Земельна реформа – одна з найскладніших реформ останнього часу, адже вона буквально перебудовує всі правові процеси. Під час таких колосальних змін у системі виникає багато корупційних ризиків. Ця співпраця має стати точкою опори для партнерів у боротьбі з корупцією у земельній сфері та продовжити наші напрацювання», – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Зазначається, що НАЗК активно працює над запобіганням корупційних ризиків у сфері земельних відносин. Зокрема, з початку року команда Агентства підготувала аналітичний звіт «Земельна корупція: топ-30 корупційних ризиків та шляхи їх подолання» та провела антикорупційну експертизу основних нормативно-правових актів, які ухвалили парламент та Уряд у межах реформування системи земельних відносин.

Нагадаємо, озвучено результати роботи ринку землі за перші 100 днів. Детальніше читайте у матеріалі - Перші сто днів роботи ринку землі – перевага на боці оренди.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 січня 2024
Компанію Subway визнали міжнародним спонсором війни
Американську продовольчу компанію Subway додали до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання...
4 січня 2024
В Україні Vici визнали міжнародним спонсором війни
В Україні компанію Viciunai Group, яка займається виробництвом і постачанням морепродуктів під брендом Vici визнали міжнародним спонсором війни....
4 грудня 2023
Стало відомо, коли буде публічною інформація про власників компаній, що працюють в Україні
В Україні через заходи безпеки доступ до Єдиного реєстру декларацій можна буде отримати після 10 грудня поточного року, а без цього реєстру неможливо...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...