Ukrlandfarming заручився підтримкою 151 депутата в запиті до генпрокурора про переслідування Бахматюка
Ukrlandfarming заручився підтримкою 151 депутата в запиті до генпрокурора про переслідування Бахматюка

Депутатське звернення генеральному прокуророві Ірині Венедіктовій направив 151 народний депутат, підтримавши запит колективу групи компаній Ukrlandfarming у зв'язку з п’ятирічним кримінальним переслідуванням керівника і засновника групи Олега Бахматюка з боку Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на копії документа, підписи під яким поставили і представники опозиційних фракцій, і «Слуги народу».

«У нас викликає серйозне занепокоєння п'ятирічне переслідування НАБУ цього підприємства без жодного доведеного в суді порушення з боку компанії та її засновника», — йдеться в документі.

У ньому перераховані дві справи: проти «дочки» Ukrlandfarming агрохолдингу «Авангард» за підозрою в нібито незаконному відшкодуванні ПДВ під час будівництва птахофабрик «Авіс» та «Чорнобаївська» і про рефінансування Нацбанком VAB Банку, що належав Бахматюку.

У документі зазначено, що першу справу закрила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), потім її відновив генпрокурор Руслан Рябошапка, і знову її закрито у зв'язку з відсутністю складу злочину, а другу справу п'ять разів закривали різні слідчі органи і за рішенням суддів з тієї самої причини.

У зв'язку з тим, що весь цей час Ukrlandfarming  і бюджет зазнають фінансових та репутаційних втрат, депутати просять генпрокурора взяти під особистий контроль додержання законності в зазначених справах і виконання рішення Печерського суду від 21 січня цього року розглянути клопотання адвоката Бахматюка забрати справу VAB Банку у НАБУ.

Нагадаємо, раніше Олег Бахматюк повідомив, що агрохолдинг «Авангард» на сьогоднішній день закрив 12 птахофабрик, скоро буде закрита фабрика в Донецьку. Діючих залишилося 13.

Повідомлялося, що працівники одного з найбільших агровиробників України, групи компаній Ukrlandfarming, написали адресні листи 422 депутатам Верховної Ради. Аграрії стверджують, що вже 5 років стикаються з безпрецедентним тиском з боку НАБУ через особистісний конфлікт Артема Ситника із засновником компанії Олегом Бахматюком.

Сам Бахматюк вважає, що «Ukrlandfarming» став об'єктом політичної помсти керівництва НАБУ.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 лютого 2022
Пропозиції продати Ukrlandfarming схожі на мародерство, — Бахматюк
Якщо нині продавати Ukrlandfarming, вона коштуватиме нуль або навіть мінус. Усі пропозиції, які надсилалися, не можна назвати підходящими ні для...
11 червня 2021
Україна може відмовитися від співпраці з МВФ у наступні 3 роки – Бахматюк
У найближчі роки Україні не знадобиться фінансування з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ). Таку думку український бізнесмен, власник...
9 квітня 2021
Олег Бахматюк розповів, як відкриття ринку землі вплине на агрокомпанії
Запуск ринку землі — це позитивна система для банків, тому що з’явиться система застави. Про це повідомив власник...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...