Ізраїль реалізує пілотний проєкт на півдні України із застосуванням інноваційних технологій зрошення
Ізраїль реалізує пілотний проєкт на півдні України із застосуванням інноваційних технологій зрошення

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Михайло Хорєв домовився із заступником Надзвичайного та Повноважного посла Держави Ізраїль в Україні Йоавом Бистрицьким розвивати  український водний сектор. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. 

«Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Ізраїлем. Адже такого ощадливого ставлення до води та її використання немає, мабуть, в жодній країні. Українська територія має різні кліматичні зони, і різні практики управління водними ресурсами. Через зміни клімату нам треба адаптуватися до нових реалій, таких як маловоддя, посухи, катастрофічні паводки, та напрацювати дієві заходи для розвитку ефективного зрошення та відновлення водно-болотних угідь. Сподіваюся, що Ізраїль, як ключовий світовий експерт у галузі управління водними ресурсами, поділиться з нами своїм досвідом та технологіями», – зауважив Хорєв.

За словами Бистрицьки, Ізраїль має гарні практики управління водними ресурсами. Вони не витрачають даремно жодної краплі. 70% води, яку використовує Ізраїль – морська, а 87% очищених стічних вод використовуються у сільському господарстві.

Ми можемо та хочемо допомогти Україні ефективніше управляти водними ресурсами та з радістю поділимося з вами своїми знаннями і досвідом», – наголосив дипломат.

Сторони домовились, що Ізраїльський центр міжнародного співробітництва МАШАВ спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства за підтримки Міндовкілля та Посольства Ізраїлю в Україні для українських фахівців проведуть серію онлайн-тренінгів у сфері дієвого управління водними ресурсами.

Крім того, ізраїльські партнери реалізують пілотний проєкт на півдні України із застосуванням інноваційних ізраїльських технологій зрошення.

Зазначається, що країни і надалі співпрацюватимуть у сфері управління водними ресурсами та залучатимуть досвід і інвестиції Ізраїлю для розвитку українського водного сектору.

Нагадаємо, що Херсонщина, Одещина та Миколаївщина працюватимуть над впровадженням пілотного проєкту з відновлення зрошення на півдні України. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 червня 2021
На Тернопільщині стартував найбільший форум для аграріїв «Нове зернятко», який триватиме три дні
У селі Настасів на Тернопільщині стартував Форум аграрних інновацій «Нове зернятко», який проводиться ушосте. Він триватиме з 22 по 25...
21 травня 2021
Озвучено плани Зеленського щодо зрошення в Україні
В Україні налічується 5,48 млн га меліорованих, в тому числі 2,17 млн га зрошуваних і 3,3 млн га осушуваних земель з...
20 травня 2021
Об’єкти з водокористування мають відійти у підпорядкування Мінагрополітики, — нардеп
Об’єкти з водокористування мають відійти у підпорядкування аграрного міністра Романа Лещенка, бо розвиток зрошення – один із п’яти...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...